UUSIMMAT

Microsoft ei tee Call of Dutysta Xboxin yksinoikeuspeliä, ja syy on helppo ymmärtää

11.08.2022 11:15 Muropaketin toimitus

Call of Duty -pelejä julkaistaan jatkossa muillekin alustoille, vaikka Microsoft omistaisikin pelisarjan.

Kun Microsoft julkisti aikeensa ostaa Activision Blizzardin, huolestuivat monet pelaajat pelien muuttumisesta yksinoikeusjulkaisuiksi. Yhtiö on kuitenkin tehnyt selväksi, ettei sillä ole aikomus tehdä ainakaan Call of Dutysta yksinoikeuspelejä.

Video Games Chronicle kertoo Brasilian talousviranomaisille lähetetystä dokumentista, jossa Microsoft toistaa tämän väitteen ja antaa sille yksinkertaisen selityksen. Microsoftin mukaan Call of Dutyn ja muiden Activision Blizzardin pelien muuttaminen yksinoikeuspeleiksi ”ei yksinkertaisesti olisi kannattavaa”.

Dokumentissa eritellään yksioikeuden hintaa myös tarkemmin. Paitsi että Xbox-yksinoikeudella menetettäisiin myynnit muilla alustoilla, koituu yksinoikeuspeleistä Microsoftin mukaan aina pelikohtaisia lisäkuluja. Yhtiön ei siis todellakaan kannattaisi jättää Call of Dutya ja muita pelejä julkaisematta myös PlayStation-konsoleilla.

Seuraava Call of Duty -peli on Call of Duty: Modern Warfare 2, joka ilmestyy 28. lokakuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: Call of Duty -sarja näyttää skippaavan vuoden 2023, mutta Activision ei sano sitä suoraan