UUSIMMAT

Microsoft Flight on Flight Simulatorin ilmainen jälkeläinen

05.01.2012 10:20 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft Studios esitteli kuulun Flight Simulator -lentosimusarjansa henkisen jatkajan, joka on nimeltään Microsoft Flight. Flight on jo kertaalleen kuopatulle sarjalle uusi alku monellakin tapaa, sillä teos on kaiken muun lisäksi ilmianen.

Microsoftin mukaan Flight ”avaa portin lentämisen hauskaan, haasteelliseen ja vapaaseen maailmaan lennättämällä pelaajat Havaijin Big Island-saaren yllä kaartuvalle kirkkaan siniselle taivaalle.”

Microsoft Flight -pelissä maailmaa katsellaan ylhäältä käsin. Maisemat ovat huikaisevan realistisia alueittain vaihtelevine sääoloineen, kasvillisuuksineen, maastoineen ja maamerkkeineen. Pelaaja voi itse valita, haluaako hän ohjata lentokonetta pelin sisältämää tarkkaa ja aidontuntuista ohjaamoa hyödyntämällä, vai yksinkertaisesti hiiren ja näppäimistön avulla. Ohjaamotoiminnot voi myös räätälöidä oman taitotason mukaisiksi. Näin pelaaminen on helppoa aloittelijoille, mutta haastaa myös kokeneemmat PC-pilotit.

“Moni haaveilee lentämisestä, mutta vain harvoilla on mahdollisuus kokea maailma yläilmoista. Microsoft Flight tarjoaa harvinaisen ja kiinnostavan tavan lentää”, pelin tuottaja Joshua Howard sanoo.

”Olemme myös panostaneet pelissä paljon siihen, että lentäminen ei vaadi pelaajalta liikaa teknisiä taitoja, jolloin kokemus säilyy kiehtovana ja helposti toteutettavana kaikille.”

Microsoft Flight -pelin voi ladata ilmaiseksi, minkä jälkeen lentäjä pääsee Havaijin Big Islandille. Rekisteröitymällä Games for Windows – LIVE -palveluun pelaaja saa maksutta lisäsisältöä peliinsä, kuten käyttöönsä legendaarisen Boeing Stearman -lentokoneen, täydentäviä tehtäviä ja pääsyn saavutuslistaan sekä Online Pilot -profiiliin.

Syvempää pelikokemusta etsiville löytyy maksullista lisäsisältöä, jonka kautta simua voi räätälöidä uusilla koneilla, alueilla ja uusilla mahdollisuuksilla. Säännöllisesti julkaistava uusi materiaali sisältää muun muassa lentohaasteita ja päivityksiä, jotka tekevät jokaisesta lennosta yksilöllisen ja hauskan kokemuksen.

Lennä amfibiokone ICON A5:llä

Toteuttaakseen monen lentofanin haaveen Microsoft Studios teki yhteistyötä ICON Aircraftin kanssa ja tuloksena peliin saatiin mukaan ICON A5 -amfibiolentokone, jonka oikea tuotanto aloitetaan vuoden 2012 lopulla. 

Koneen ovat suunnitelleet samat maailman huiput, joiden käsialaa ovat muun muassa Voyager -avaruusalus, X-Prize-voittaja SpaceShipOne, sekä Virgin Galaticsin SpaceShipTwo. ICON A5 on kuin ”lentämiseen tarkoitettu vesiskootteri”, korkeasiipinen amfibio-yksitaso, jossa on hiilikuituinen runko ja mukava, auton ohjaamon kaltainen ohjaamo kahdelle. ICON A5 on mukana Microsoft Flight -pelissä ilmaiseksi.

“ICON Aircraft ja Microsoft Flight jakavat yhteisen tavoitteen: tehdä lentämisestä hauskaa ja mahdollista kenelle tahansa siitä haaveilevalle. ICON toteuttaa tätä tavoitetta yhdistämällä maailmanluokan tuotesuunnittelun ja parhaat insinöörit, Microsoft puolestaan yhdistämällä jännittävän pelikokemuksen ja autenttisen huippuluokan lentosimulaattorin”, ICON Aircraftin toimitusjohtaja Kirk Hawkins sanoo.

Pelin betatesti on tulossa tässä talven mittaan ja siihen voi yrittää hakeutua täällä.

Lisätietoja: http://www.microsoft.com/games/flight/

Lisää aiheesta

Combat Flight Simulator 2 (PC)

Flight Simulator 2004 – A Century of Flight (pc)

Flight Simulator X (PC)

Microsoft Flight Simulatorien tekijä kuoli järjettömässä onnettomuudessa

Lue myös

Domen pelitoimituksen vuoden pelit: osa 2

Video: Todellisen maailman WipeOut on entistä lähempänä

WoWin huipulla käydään kamppailua, jossa jaetaan bannejakin

Äänestä: Valitse vuoden 2011 parhaat pelit

Muropaketin uusimmat