Microsoft kohentaa striimattujen pelien ruudunpäivitysnopeutta ennustamalla tulevaisuutta

27.08.2014 10:00 | Juho Anttila

DeLorean-limusiini.

Pelien striimaaminen verkon ylitse sen sijaan, että pelaajan laite pyörittäisi peliä paikallisesti on sangen mielenkiintoinen tapa tuoda näyttävääkin pelaamista pienitehoisille laitteille. Hommassa on vain yksi iso ongelma. Verkon hitaus tekee pelaamisesta liian helposti kankeaa ja tökkivää.

Microsoft on nyt kehittelemässä sangen mielenkiintoista ratkaisua mainittuun pulmaan. Koodinimen DeLorean saanut projekti nimittäin yrittää selättää verkkoviivettä ennustamalla tulevaisuutta. Kuulostaa aika hurjalta, eikö vain?

Todellisuus ei ole ihan niin scifiä, vaikka varsin mielenkiintoisesta teknologiasta onkin kyse. DeLorean-teknologialla toimivat palvelimet yrittävät arvata pelaajan seuraavat ohjausliikkeet ja laskevat niiden tuottaman tuloksen jo valmiiksi. Kun viesti pelaajan napinpainalluksesta saapuu palvelimelle, valitaan ennakkoon lasketuista ruuduista oikea ja lähetetään se takaisin pelaajalle.

Temppu saattaa kuulostaa melkoiselta kikkailulta, mutta Microsoftin kertoman mukaan testipelaajat ovat kertoneet DeLorean-teknologian vähentävän striimattujen pelien verkkoviivettä huomattavasti. Mainospuheiden mukaan DeLorean-teknologian avulla voidaan piilottaa jopa 250 millisekunnin verkkoviive.

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Dome testasi: miten Onlive-pelipalvelu toimii Suomesta käsin?

Amazon avaa pelistriimauspalvelun

Lisää pantettiriitoja – myös Gaikai oikeuteen

Muropaketin uusimmat