Uusimmat

Microsoft lupaa taistella hallituksen vakoilua vastaan

08.12.2013 18:00 Juho Anttila

Viimeisen vuoden tapahtumat eivät ole olleet omiaan lisäämään kuluttajien luottamusta yksityisyytensä säilymistä kohtaan. NSA-vakoiluskandaali sai monet menettämään uskonsa suuryritysten rehellisyyteen lopullisesti. Lisätään soppaan Xbox One -konsolin aina päällä oleva Kinect-kamera ja moni on ollut valmis kietaisemaan päänsä ympärille paksun kerroksen alumiinifoliota ja julistamaan Microsoftin lähes Illuminaattien kätyriksi.

Microsofthan on vakuutellut pitkin syksyä, ettei Kinectiä todellakaan käytetä vakoiluun. Nyt yritys on ottanut kantaa myös verkkovakoiluun yleensä. Ainakin omien sanojensa mukaan firma on kuluttajan puolella eikä hyväksy lainkaan verkkovakoilua.

Firman lakiosastoa johtava Brad Smith on kirjoittanut yrityksen jakavan kuluttajien huolestumisen yksityisyydestään. Smith vakuuttaakin, että firman lakiosasto tekee kovasti töitä sen eteen, ettei hallitus pääse ihmisten yksityistietoihin käsiksi laittomin keinoin. Juridisten toimenpiteiden ohella Microsoft on muun muassa tiukentanut salausjärjestelmiään. Lisäksi firma tahtoo lisätä toimintansa läpinäkyvyyttä niin, että kuluttajat ymmärtävät paremmin, miten heidän tietojaan Microsoftin toimesta käsitellään.

Periamerikkalaista terrorisminvastaista näkökulmaa korostaen Smith kertoo, että yritys ymmärtää toki kaikkien tahtovat elää turvallisessa maailmassa. Samanaikaisesti Microsoft kuitenkin tahtoo, että yksityisyyttä ja Yhdysvaltain perustuslakia kunnioitetaan. Hieno tavoite, mutta mitäköhän tämä mahtaa tarkoittaa niiden maiden kansalaisten kohdalla, joita Yhdysvaltain perustuslaki ei suojele?

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Foliohatut esille, myös PS4 voi vakoilla pelaajia

Pelkäätkö Xbox Onen vakoilevan sinua? Tässä ratkaisu!

Foliohatut pois: Xbox Onen Isoveli-järjestelmän saa pois päältä!

Muropaketin uusimmat