UUSIMMAT

Microsoft on tuonut Xboxin ja Windows 10:n todella lähelle toisiaan – Lisää konsolipelejä myös PC:llä?

28.02.2019 10:14 | Muropaketin toimitus

Uusin Windows 10:n testiversio osaa hyödyntää sellaisia Microsoftin pelijärjestelmien ominaisuuksia, jotka ovat aiemmin toimineet vain Xbox One -konsolilla. Testiversioiden mukana on jaettu State of Decay -peliä, jota ladataan yllättäen Xboxin järjestelmien kautta myös tietokoneelle.

State of Decay -pelin lataamiseen käytetään nyt Xboxin palveluihin kuuluvia palvelimia, eikä aiemmin PC:llä hyödynnettyjä Microsoft-kaupan palvelimia. Pelin tiedostot tulevat .xcv-tiedostoina, joita on aiemmin käytetty vain yhtiön konsoleiden kanssa. Peliä ladatessa tietokoneelle asentuu myös kaksi Xboxin infrastruktuuria tukevaa ajuria, ja tiedostopaketteja, jotka tukevat Xboxin käyttämiä sovellusrajapintoja.

Kyseinen projekti tunnetaan Microsoftissa nimellä GameCore, jonka on tarkoituksena toimia yhteisenä järjestelmänä kaikkien yhtiön pelialustojen kanssa. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on helpottaa pelinkehittäjien mahdollisuuksia saada pelit toimimaan Xboxilla ja PC:llä.

Ainakin State of Decay tarvitsee silti myös PC-peleille erityisiä ominaisuuksia. Sovellukseen kuuluu mukana esimerkiksi perinteinen DirectX Runtime -laajennus. Windows 10:n 2020 vuodelle ajoitettu päivitys näyttäisi kuitenkin sisältävän tuen myös Xboxilla käytettävälle Direct3D-grafiikkarajapinnalle.