Microsoft osti Mojangin – hinta 2,5 miljardia

15.09.2014 16:14 | Jukka O. Kauppinen

Viime viikolla julkisuuteen lipsuneet huhut osoittautuivat sitten todeksi. Microsoft ostaa ruotsalaisen Mojang-pelistudion ja sen myötä muun muassa Minecraft-pelin. Tai pikemminkin Minecraft-pelin, jonka mukana tulee se pelitalo.

Hinta? No tuota. Viime viikola hintalapuksi arveltiin kahta miljardia dollaria.

Todellisuus ei ollut ihan tämä. Vaan huikeampi. Mojang myytiin 2,5 miljardilla dollarilla.

Mojang ei pysty vielä kertomaan paljoakaan yksityiskohtia kaupasta, mutta sen myötä Microsoft saa haltuunsa kaiken Mojangin omaisuuden. Mutta Notchia Microsoft ei saa, sillä herra Hattu ei halua kantaa Microsoftin kaltaisen organisaation tuomaa vastuuta ja poistuu firmasta.

Syy yrityskauppoihin kuitenkin paljastettiin: nimittäin Minecraftin liiallinen menestys.

Minecraftin kasvaminen harrasteprojektista kokonaisten pelaajasukupolvien rakastamaksi menestykseksi toi mukanaan niin paljon vastuuta ja kiireitä, ettei se enää sopinut Notchille. Herra yritti siirtyä tekemään pienempiä ja mukavampia projekteja, mutta studion pääomistajan vastuu nappasi aina niskalenkin. Niinpä firman myynti tuntui lopulta ainoalta järkevältä pakoreitiltä.

Notch oli edelleen Mojangin pääosakkeenomistaja ja nettoaa kaupasta hurjan summan käteistä. Myös muut Mojangin perustajat ja pääomistajat myyvät osakkeensa Microsoftille, eli koko perustaja/pääomistajaporukka siirtyy uusien haasteiden pariin.

Minecraftin eri versioiden kehittäminen jatkuu toistaiseksi, myös kilpailevilla alustoilla.

Microsoft muuten maksoi Nokian koko puhelinpuolesta 5,44 miljardia euroa eli 7 miljardia dollaria.

Lisätietoja: Yes, we’re being bought by Microsoft

Lue myös: Mieti tätä: Nokian matkapuhelimet: 7 miljardia. Minecraft: 2,5 miljardia.

Lue myös: Notch: ”kiitos kun teitte Minecraftistä menestyksen – mutta teitä on liikaa”

Lisää aiheesta

Mojangin myyntihuhut kiihtyvät – kauppa julki jo maanantaina?

Huhupartio: Microsoft ostamassa Minecraft-tekijän 2 miljardilla? 

 

Matkalla Minecraftin maailmassa 

Tervetuloa paratiisisaarelle! Minecraftin yksinkertaisista palikoista piirtyy välillä hämmästyttävän hurmaavia ja elävän tuntuisia pelialueita, ainakin jos osaa käyttää mielikuvitustaan. Tunnustan heti aluksi, että tämä ei ole ihan ensimmäinen vierailuni pelin maailmaan: yritin jo kerran aiemmin, mutta se peli päättyi täyteen katastrofiin kun huomasin tappiokseni, että hiekka valuu alaspäin. Lepää rauhassa, rohkea kaivosmies.

Keskustelu

Mutta muista että jos waretat pelin kaikki peliyhtiöt kaatuu ja Notch joutuu koyhäinhuoneelle. Eiku…

@6:

Varmaan vituttaa ihan helvetisti 2.5 miljardia rikkaampana, tai mitä siitä nyt jäi käteen loppupeleissä.

Tullaan kuulemaan notchista vielä, kun vaikeroi siitä miten minecraft pilasi osittain pelinteko-harrastuksensa; yritti varmasti tahallaan tehdä kömpelöä peliä suttusilla grafiikoilla, ettei siitä tulisi liian suosittua. Sitten kun suosio armotta levis käsiin, niin anto suosiolla kansan alkaa modata yms. ja jäi hämmentyneenä kattomaan sivusta.

Menetti hienon pelinsä. nytten vielä toistamiseen. stna.

Järjetön kauppa Microsoftilta. Minecraftin tähti on jo hiipumassa ja uusia vokselirakentelupelejä on kulman takana tulossa useita.

Voin toki olla väärässäkin.

Minecraft voi parhaimmillaan olla Microsoftille jotain, mitä Pokemon on Nintendolle. Aina silloin tällöin uusi Minecraft uusine juttuineen niin uskoisin melko pitkään pysyvän tuoreena.

MineCraftin menestys lienee jo loppupuolella, ellei tuu valtavasti uutta ja mullistavaa settiä niin ei varmaan enää kovin kauan menesty.
Notch ainakin nettosi sen verta rahaa että pystyy luomaan uuden pelin joka tuottaa 5 vuotta niin helvetisti rahaa että sillä ostais Luxemburgin, ja sitten myy roimalla voitolla sen jolle kulle ja saa taas helvetisti rahaa.

Ei se tyhmä ole joka pyytää, vaan kuka maksaa. Minecraftilla tuskin menee hyvin parin vuoden päästä enää. Notchille onnee ja menestystä uusiin projekteihin. Nyt on fyrkkapuoli kunnossa.

Muropaketin uusimmat