UUSIMMAT

Microsoft-pisteet säilyvät ainoana Xbox-valuuttana

11.10.2012 12:00 | Juho Anttila

Viime aikoina moni media, Dome mukaan luettuna, on spekuloinut Microsoft-pisteiden tulevaisuudella. Syynä arvailuihin on Windows 8 -käyttöjärjestelmä, jonka sisällä ostokset tullaan tekemään oletusarvoisesti luottokortilla. Pohdinnan alla on ollut se, toteutuuko sama muutos myös Xbox-konsolilla.

Spekuloinnit voi nyt lopettaa ainakin hetkeksi, sillä Microsoft on antanut virallisen lausunnon aiheesta. Pisteisiin ärtyneille uutiset eivät ole mieluisia, sillä yrityksen mukaan Microsoft-pisteistä luopumiselle ei ole olemassa minkäänlaisia suunnitelmia. Sen sijaan pisteet toimivat jatkossakin ainoana Xbox-konsolin sisäisen kaupan hyväksymänä valuuttana.

Oma kysymyksensä onkin sitten se, kuinka pitkään valittu linja pitää. Microsoftin suunnitelmana on tuoda käyttöjärjestelmäänsä ja pelikonsoliaan yhä lähemmäs toisiaan. Lähentymisen myötä kahden rinnakkaisen maksujärjestelmän ylläpitäminen muuttuu väistämättä rasitteeksi. Joidenkin spekulaatioiden mukaan vaihdos tapahtuisi vuoden loppuun mennessä, mutta lienee todennäköisempää olettaa, että pisteistä luovutaan konsolisukupolven vaihdoksen yhteydessä.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Tässä ovat ensimmäisen aallon Xbox-pelit Windows 8:lle

PC-pelikehittäjät: ”Windows 8 on katastrofi”

Tienaa MS-pisteitä saavutuksilla

Lue myös

Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Vieraissa: peli- ja laiteuutuuksia Playground 2012 -tapahtumassa

Microsoft kehittää taas uudenlaista liikeohjainta

Haluaisitko pelata Call of Dutyä satasen lelupyssyllä?