Microsoft riistää luonnonystäviä Games on Demand -palvelussa?

18.03.2011 13:00 | Tero Lehtiniemi

Xbox Liven Games on Demand -palvelu kuulostaa paperilta todella hyvältä idealta. Pelit saa ladattua kovalevylle suoraan verkosta, jolloin levynvaihtorumbalta vältytään ja latausajatkin ovat nopeampia. Liiallista huolta ekosysteemimme hyvinvoinnista kantavat voivat myös nukkua yönsä paremmin kun pahojen suuryritysten ei tarvitse tuhota kuutteja ja sademetsiä juuri HEIDÄN peliensä paketoinnin, kuskaamisen ja vastaavan takia. Hintojensa puolesta Games on Demand kuitenkin vaikuttaa lähes yhtä suurelta vedätykseltä kuin Reilu kauppa. Mutta miksi näin?

Tuorein älämölö Games on Demand -pelien hinnoittelusta nousi aiemmin tällä viikolla, kun Microsoft julkaisi palvelussa hittipelinsä Halo: Reachin. Pelin hinnoittelusta vastanneessa henkilössä on jonkin sortin humoristin vikaa, sille kun on lätkäisty komea 69,99 euron hintalappu. Pikaisella googlaamisella sama peli löytyy useammastakin luotettavasta suomalaisesta pelikaupasta reilusti alle kolmen kymmenen euron hintaan.

Microsoft on perustellut hinnoittelupolitiikkaa Eurogamer-sivustolle sillä, että ei ydelläkään kaupalla ole halpaa hinnoittelua jokaiselle tuotteelle. Games on Demand -palvelun kautta Microsoft haluaa tarjota luotettavan, vuorokauden ympäri auki olevan palvelun josta pelaajat voivat ostaa pelin selkeästi valikoimasta.

Melko ontuva selitys, ja luonnonsuojeluun tämä, kuten ei moni muukaan asia, kannusta. Microsoftin puolustukseksi on tosin sanottava, että Games on Demandista on ladattavissa muun muassa iki-ihana Bayonetta hintaan 19,99e euroa. Halo: Reachin älytön hinnoittelupolitiikka on siis palvelussa itsessäänkin jo jonkinlainen poikkeus.

Lisää aiheesta

Halo: Reach (360)

Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Me kysyimme Dragon Age II:sta, Bioware vastasi

Ensitestissä ilmainen morppi Allods Online

Uusi Guard-palvelu tekee Steamista huipputurvallisen

Palkittu Peter Molyneux myöntää olevansa valehtelija ja liioittelija

Muropaketin uusimmat