Microsoft tekee Minecraftista tilauspohjaisen opetustyökalun

20.01.2016 10:00 | Juho Anttila

Minecraft on paitsi valtava peli-ilmiö, myös varsin opettavainen pelikokemus. Jopa siinä määrin, että peliä käytetään opetustarkoituksiin sekä sellaisenaan että myös erilaisten modien muodossa. Yksi näistä modeista on ollut alun perin Joensuusta peräisin olevan TeacherGamingin kehittämä MinecraftEdu.

Kun Microsoft osti Minecraftin 2,5 miljardilla dollarilla vuonna 2014, Microsoft mainitsi pelin opetuskäytön yhtenä syynä ostokseen. Nyt firma on laittanut suunnitelman täytäntöön ja ostanut MinecraftEdun TeacherGamingilta. Suomalaislähtöisen modin perusteella suunnattu Minecraft: Education Edition julkaistaan kesällä tilauspohjaisella lisenssimallilla. Hintaa erikoisversiolle tulee 5 dollaria vuodessa tiliä kohden.

Minecraft: Education Edition sisältää kaikki Minecraftin perusominaisuudet sekä nipun nimenomaan opetuskäyttöä helpottavia lisätyökaluja. Lisäksi peli integroidaan Microsoftin nykyiseen tili- ja tilausmalliin. TeacherGaming puolestaan jatkaa toimintaa toisen tuotteensa, KerbalEdun parissa. Sitä, kuinka paljon Microsoft maksoi MinecraftEdusta, ei kerrota, mutta voisi kuvitella, että TeacherGamingin kehitysresurssit ovat turvatut ainakin jonkin aikaa.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: education.minecraft.net

Lisää aiheesta

Minecraft-peli jaetaan ilmaiseksi Pohjois-Irlannin koululaisille