UUSIMMAT

Microsoft tekee Xbox One –ekslusiiveja miljardilla taalalla

30.05.2013 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft kertoi Xbox Onen esittelytilaisuudessa panostavansa oikein urakalla Xbox Onen pelikehitykseen.  MS Studiosin isopomo Phil Spencer kertoi, että ”investoimme uusien, omien pelisarjojen kehitykseen enemmän kuin koskaan aikaisemmin”.

Spencerin mukaan Microsoftilla onkin työn alla enemmän pelejä kuin koskaan aikaisemmin ja Xbox Onelle luvataan ensimmäisen vuoden aikana 15 yksinoikeuspeliä, joista kahdeksan on täysin uusia teoksia.

Isoja sanoja ja isoja lukemia, sillä firma on valmistautunut panostamaan Xbox Onen yksinoikeuspeleihin hurjalta kuulostavan miljardin dollarin verran.

Xbox Onen pelisaagaan sisältyvät muun muassa Remedyn Quantum Break ja Turn 10 Studiosin Forza Motorsport 5. EA:n urheilupelien ja pakollisen Call of Dutyn lisäksi Xbox Onelle vääntävät yksinoikeuspelejä pelejä muun muassa 343 Studios, Lionhead, Rare, Black Tusk Studios, Lift London, Microsoft Studios Osaka, Press Play ja Twisted Pixel.

Microsoftin omistama Black Tusk Studios työstää tiemmä raskaan sarjan uutta räiskintäpelisaagaa Halon ja Gears of Warin rinnalle.

Digiviihteeseen keskittyneen Xbox One –esittelyn jälkeen varsinaista pelitykitystä on luvassa E3-messuilla kesäkuussa.

Lähde:  Xbox One –esittely, Xbox One games: why you shouldn’t underestimate Microsoft’s core line-up

Lisää aiheesta

Foliohatut pois: Xbox Onen Isoveli-järjestelmän saa pois päältä!

Microsoft väittää, että yksi Xbox One vastaa neljää laitetta

Mirror’s Edge 2 vilahti jo Amazonin listoilla

Xbox One –pelijulkistuksia: Battlefield 4, Watch Dogs, Assassin’s Creed IV, Thief