Uusimmat

Microsoft teki Jarnosta ammattilaispelaajan

19.02.2007 15:10 Jukka O. Kauppinen

Jarno Kallunki, (26) on nimitetty Gaming Specialistiksi Suomen Microsoftilla. Suomen ensimmäisen virallisen peliasiantuntijan tehtävä on seurata ja raportoida digitaalisen viihteen ilmiöistä videopelaajien näkökulmasta, sekä kommentoida ja tuoda julkisuuteen pelimaailman ilmiöitä oman bloginsa kautta. Jarno on yksi neljästä pohjoismaisesta Gaming Specialistista.

Uuden sukupolven videopelaamisen markkinajohtajana Microsoft haluaa oppia ja tietää alasta yhä enemmän. Viime vuoden syksyllä yhtiö päätti palkata pelaamisen asiantuntijan, suoraan kohderyhmästä. Microsoft tarvitsi palvelukseensa henkilön, joka osaa kertoa heille mikä pelaamisessa on hauskaa, mitkä elementit peleissä viehättävät ja miten ja mihin suuntaan pelejä voisi edelleen kehittää. Samalla halutaan etsiä ja tunnistaa muita digitaalisen elämäntavan ilmiöitä ja tarkastella niitä videopelaajan näkökulmasta.

Marraskuun DigiExpo-messuilla aloitettu, vuoden mielenkiintoisin rekrytointi, ohjasi yli 60 000 kiinnostunutta silmäparia työpaikkailmoitukseen Manpowerin sivuille. Rekrytointiprosessissa oli lopulta mukana melkein 300 hakijaa.

Jarno Kallunki erottui joukosta erityisesti yhteisöosaamisellaan ja nettipelaamisen kokemuksensa ansiosta.

”Jarnon kovan luokan pelaajakokemus on erinomainen lisä tiimiimme. Suomen Microsoftilla teemme täyttä päivää saadaksemme pelit markkinoille ja kertoaksemme tuotteistamme mahdollisimman monelle. Tarvitsimme henkilön joka keskittyy ja syventyy pelaamisen maailmaan. Pelaaminen on tärkeä osa Jarnon tehtäväkuvaa. Lisäksi saamme hänen kauttaan suoran kanavan kohderyhmäämme ja näkemystä pelaamisesta osana digitaalista elämäntapaa,” kertoo Microsoftin koti- ja viihdeyksikön johtaja Jari Keskitalo.

Kuten monelle muullekin, Jarnollekin ensimmäinen pelikone oli kotitietokone Commodore 64. Elämäntapapelaamisen vaikuttajana toimiminen on tuttua entuudestaan.

”Xbox-maailmassa olen ollut kotonani jo ensimmäisen konsolin julkaisusta lähtien. Olen edelleen aktiivijäsen ja ylläpitäjä Livegamers-verkkopeliyhteisössä, joka yhdistää Xbox-, Xbox 360- ja PC-pelaajia erilaisten turnausten, liigojen ja keskustelujen kautta, myös yhteisön ulkopuolella. On ollut hienoa seurata Xbox Live -maailman yhteisöllisyyden kasvua ja pelaamisen murrosta pienen porukan huvista valtaväestön viihteeksi,” Jarno kertoo.

Xbox Live -yhteisön kautta on tullut myös paljon uusia ystäviä, myös ulkomailta. Jarno on vieraillut kahdesti Englannissa Xbox Live -pelikavereidensa luona ja he ovat myös käyneet Suomessa vastavierailulla. Ystäviä ovat yhdistäneet Xboxin lisäksi muun muassa rakkaus jalkapalloa kohtaan.

”En olisi ensimmäisenä uskonut, että videopelien kautta voi saada elinikäisiä ystäviä myös ulkomailta. Heidän tapaaminen oli mahtava kokemus eikä varmasti viimeinen laatuaan,” sanoo Jarno.

Suomalaisten otettua Xbox Live -pelaamisen omakseen, ei pelikavereita ole tarvinnut hakea ulkomailta. Jarnolla on useita suomalaisia Xbox Live -ystäviä, jotka tapaavat verkossa säännöllisesti, myös vain vaihtaakseen kuulumisia. Ei ole tavatonta, että pelaaminen jää kun kaverukset puhuvat Live-kuulokemikrofoneihinsa esimerkiksi politiikasta, urheilusta tai muista harrastuksistaan. Pelikaverien kanssa on päädytty pitämään myös esimerkiksi virtuaalista kisastudiota jääkiekon World Cup -turnauksen aikana, kun aikaero on estänyt kokoontumisen samaan paikkaan fyysisesti. Erätauoilla on luonnollisesti otettu miehestä mittaa virtuaalisen jääkiekon parissa.

Ehta Gaming Specialist

Jarno Kallunki on yksi neljästä Gaming Specialistista Pohjoismaissa. Rekrytointi tehtiin myös Ruotsissa, Norjassa sekä Tanskassa.

Pohjoismaiset Gaming Specialistit pitävät tiiviisti yhteyttä toisiinsa ja vaihtavat keskenään näkemyksiä pelialasta.

Microsoftin tarkoituksena on luoda neljän ihmisen raportoinnin pohjalta parempi kuva nykyaikaisesta Pohjoismaisesta videopeliharrastajasta. Xbox Live -maailmasta Jarnon löytää pelaajatunnuksella Killi.

Suomen Gaming Specialist Jarno Kallunki kirjoittaa blogiaan huomisesta lähtien osoitteessa http://killi-finland.spaces.live.com.