Uusimmat

Microsoft valmistautuu hyvillä mielin 10-vuotiseen Xbox Onen valtakauteen

08.11.2013 17:00 Miikka Lehtonen

Xbox One -perjantai näyttää jatkuvan, sillä Microsoftin musta monoliitti kummittelee yhä sitkeästi uutisotsikoissa. Pelialaa seuraava GamesIndustry.biz on haastatellut Microsoft-kihoa, joka kertoi, että firma valmistautuu vailla murheita 10-vuotiseen Xbonen aikakauteen.

Microsoftin Kanadan haaratoimiston markkinointipäällikkö ehti lehdistön eteen vakuuttelemaan, että Xboxin maassa kaikki on hyvin. ”olin täällä kun Xbox 360 julkaistiin. Olin täällä kun Kinect julkaistiin. Emme ole ikinä tuottaneet niin paljon rautaa julkaisua varten kuin nyt”, Craig Flannagan selitti saitille. Eikä suotta, sillä miehen mukaan kysyntää riittää. ”Emme ole koskaan ennakkomyyneet yhtä paljon laitteita kuin nyt. Xbox 360 on jäänyt taakse jo 2:1-suhteella. Momentum on puolellamme”, Flannagan veisteli.

Mies uskoi, että vaikka Xbox One, tai Xbone, kuten se kotoisammin tunnetaan, on saanut parjausta osakseen netissä, se tulee löytämään kuluttajansa. Kuten varmasti tulee käymäänkin, emmehän me nettiaddiktit kuitenkaan ole kuin pieni osa käyttäjäkunnasta. Mutta kannattaa silti ehkä muistaa, että miehen työtä on PR, kun Flannagan toteaa, että ”Xbox One lähtee johdosta uuden sukupolven kisaan, kun puhumme siitä kokemuksesta, minkä kumpikin firma pystyy toimittamaan”. ”Koska olemme suunnitelleet laitteemme tulevaisuutta silmälläpitäen, tulemme myös pysymään johdossa.”

Veikkaan, että joillain lukijoista on omat mielipiteensä asiasta, mutta annetaan Craigin jatkaa. ”Sukupolvesta tulee todennäköisesti pitkä. Koska suunnittelimme alusta asti tulevaisuus mielessämme, tulemme olemaan täällä vielä jokusen vuoden. Tämä on konsoli, josta irtoaa käyttöä varovaisestikin arvioituna vuosikymmeneksi”, Flannagan veikkasi.

Itse kyllä lähden liikkeelle siitä, että molemmat konsolit ovat jo viiden vuoden päästä teknologialtaan auttamatta vanhentuneita, mutta on sitä ennenkin vanhalla raudalla sankarikoodattu. Sota siirtyy teoriasta käytäntöön ensi viikolla, jolloin PlayStation 4 julkaistaan Yhdysvalloissa. Suomen aika on marraskuun 29. päivänä. Xbox One ilmestyy jenkeissä ja muutamilla muilla alueilla 22.11. kun taas esimerkiksi Suomen julkaisusta ei ole vielä tietoa.

Lähde: GamesIndustry.biz