Uusimmat

Microsoftille 20 miljoonan sakot – yhtiö syyttää virheestään Xboxin bugia

06.06.2023 14:30 Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain kauppakomissio räpsäytti Microsoftille sakot alaikäisten tietojen säilyttämisestä.

Kotaku uutisioi, että Yhdysvaltain kauppakomissio FTC on määrännyt Microsoftin maksamaan 20 miljoonaa dollaria sakkoja. Yhtiön kerrotaan säilyttäneen ”vuosien ajan” tietoja, jotka alaikäiset käyttäjät ovat syöttäneet Xbox-profiiliinsa ilman vanhempien suostumusta. Tämä on Yhdysvaltain Children’s Online Privacy Protection Rule -lainsäädännön vastaista, ja vastaavasta on annettu sakkotuomioita aiemminkin.

Loppuvuoteen 2021 asti Xboxin alaikäiset käyttäjät saattoivat laittaa järjestelmään useita tietoja ennen kuin heidän vanhemmiltaan tarvittiin apua. Microsoft onkin omassa vastauksessaan väittänyt, että tietojen säilyminen johtuu Xbox-järjestelmän bugista. Yhtiön mukaan tämä bugi sai tiedot säilymään, vaikka puutteellisesti täytettyjen profiilitietojen oli tarkoitus tuhoutua.

Microsoft kuitenkin pahoittelee tapahtunutta ja vakuuttaa toimivansa jatkossa paremmin turvatakseen käyttäjiensä tietoturvan ja yksityisyyden.

20 miljoonaa dollaria ei tietysti ole suuri sakko jättiyhtiölle, mutta saman lasten yksityisyyttä suojaavan lain rikkomisesta on määrätty paljon suurempiakin sakkoja. Viime vuonna Fortnite-valmistaja Epic Games sai 550 miljoonan dollarin sakot siitä, että heidän pelissään oli ”yksityisyyttä loukkaavat” oletusasetukset sekä ”petollinen käyttöliittymä”.