UUSIMMAT

Microsoftin politiikka estää Final Fantasy 14:n Xbox-julkaisun

10.07.2013 12:00 | Juho Anttila

Nettiroolipeli Final Fantasy 14 ei ollut kovin onnistunut teos. Itse asiassa kyse oli sen luokan pannukakusta, että tekijät päättivät palata takaisin suunnittelupöydän ääreen muokkaamaan kokemuksen kokonaan uuteen uskoon. Final Fantasy 14: A Realm Reborn ilmestyykin näillä näkymin tänä syksynä.

Peli on tarkoitus julkaista PC:n lisäksi myös PlayStation 3 -konsolille ja ensi vuonna myös uudelle PlayStation 4:lle. Tarkkaavaisimmat huomaavat, että Xbox puuttuu listalta. Kyse ei ole siitä, etteivätkö tekijät tahtoisi peliään myös Microsoftin konsolille. Sen sijaan Microsoftin politiikka estää pelin julkaisun Xbox 360:lla.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Microsoft ei tahdo sekoittaa Xbox-pelaajia samaan peliin muilla alustoilla pelaavien kanssa. Final Fantasyn tekijät puolestaan eivät tahdo jakaa pelaajia eri palvelimille käytössä olevan alustan mukaan. PlayStation 3 -pelaajat ja PC-pelaajat pääsevätkin seikkailemaan Final Fantasy 14: A Realm Rebornissa samoilla palvelimilla, mutta vastaava järjestely ei sovi Microsoftille.

Niin kauan, kun Microsoft pitää kiinni tiukasta politiikastaan, jäävät myös Xbox-pelaajat ilman Final Fantasy 14 -kokemusta. Onko tämä sitten tragedia vai siunaus, se selviää syksymmällä kun Final Fantasy 14: A Realm Reborn ilmestyy ja pääsemme näkemään, minkälaisia muutoksia ja korjauksia tiimi on tehnyt peliinsä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Final Fantasy XIV yritetään julkaista joulukuussa – taas

Final Fantasy XIV on yhä Squaren häpeätahra

Final Fantasy XIV:n uusi tuottaja avasi sanaisen arkkunsa