Uusimmat

Midwaylta Area 51 -jatko-osa ja käsipelejä

30.01.2007 14:34 Miikka Lehtonen

Vaikka pelimarkkinat ovatkin joulun jälkeen pienessä lepovaiheessa, Midwaylla ei mitä ilmeisimmin vietetä talviunta. Firma on alkuviikon aikana ilmoittanut useista uusista peleistä, muiden mukana muun muassa aliarvostetun Area 51 -räiskintäpelin jatko-osan.

Jo kovaa vauhtia valmistuvasta Blacksite: Area 51 -pelistä ei kerrota vielä paljoa. Kyseessä on tietenkin first person -räiskintäpeli, joka sijoittuu Yhdysvaltain hallituksen huippusalaiseen Area 51 -tukikohtaan. Vastassa on alkuperäisen pelin tapaan ihmisten lisäksi erilaisia muukalaisia. Midway kehuu, että peli tulee viemään next gen -räiskintäkokemukset aivan uudelle tasolle ja ottamaan kaiken irti pelaajan nykyajan peloista ja tunteista.

Midway Austinin studiojohtaja Denise Fulton ei säästele ylisanoja. ”Blacksite: Area 51 antaa pelaajille mahdollisuuden kokea seuraavan sukupolven räiskintää eräässä maailman tunnetuimmista ja mystisimmistä paikoista”, hän hehkutti. ”Pelaajat pääsevät välittömästi osaksi pelin saumatonta tarinaa, joka sijoittuu Area 51:tä ympäröiviin pikkukaupunkeihin ja autiomaahan.”

Alkuperäinen Area 51 oli PlayStation 2:n ja Xboxin aliarvostetuimpia räiskintäpelejä, joten odotukset ovat ainakin eDomen toimituksen keskuudessa korkealla. Jatko-osa ilmestyy kesällä 2007 PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle, joten sitä ennen on hyvää aikaa tutustua alkuperäiseen, mikäli se meni ohi ensimmäisellä kerralla.

Vielä Area 51 -jatko-osaa vähemmän kerrotaan Hour of Victorystä. Kyseessä on yksinoikeudella Xbox 360:lle ilmestyvä, elokuvamainen räiskintäpeli, joka sijoittuu luonnollisesti toisen maailmansodan tunnelmiin. Löytyykö peliltä mitään omaperäisiä eväitä, joilla kilpailla Medal of Honoria, Call of Dutyä, Brothers in Armsia ja muita tunnetumpia sarjoja vastaan, vai pääsemmekö miljoonannen kerran Normandian rannoille ja Stalingradiin? Aika näyttää, sillä Hour of Victory ilmestyy myös kesällä 2007.

Aivojumppaa

Midway ilmoitti samaan syssyyn kehittävänsä myös kahta uutta käsikonsoleille suunnattua peliä. Hot Brain kuulostaa omaperäiseltä idealta, jota ei varmastikaan ole kopioitu miljoonia myyneestä toisen käsikonsolin pelistä. PSP:lle ilmestyvä teos sisältää erilaisia aivoharjoitteita, joiden kehutaan vetreyttävän pelaajan ajatuksenjuoksua. Tarjolla on matemaattisia, kielellisiä ja loogisia ongelmia, joita löytyy yhteensä ”satoja erilaisia”.

Nintendo DS:lle ilmestyvä Touchmaster DS puolestaan on kokoelma minipelejä, jotka ovat muualla maailmassa tuttuja Midwayn Touchmaster-kolikkopeleistä. Tarjolla on triviakilpailua, klassisia lautapelejä ja erilaisista Flash-peleistä väännettyjä uudisversioita. Pelin kehutaan soveltuvan lyhyisiin pelisessioihin ja tarjoavan mahdollisuuden kilpailla muiden pelaajien kanssa Wi-Fi-nettiliittymän välityksellä. Kumpikin käsipeli ilmestyy alkusyksystä.

 

Dr. Kawashima’s Brain Training -arvostelu
Lue eDomen Area 51 -arvostelu