Mielettömän hyvä FTL sai vihdoin iOS-versionsa

03.04.2014 08:53 Miikka Lehtonen

Tätä päivää on odotettu! Mielettömän hyvä avaruusseikkailu FTL sai vihdoin sen kauan puhutun ja lupaillun iOS-versionsa. Myös PC-miesten kannattaa tänään palata avaruuteen, sillä se on heillekin entistä ehompi.

Subsystem Games on jo pitkään mainostanut avaruusseikkailu FTL:n Advanced Edition -versiota, joka lisää peliin kaikenlaista kivaa. PC-miehet saavat päivityksen ilmaiseksi, mutta samaan syssyyn julkaistiin myös iOS-versio, joka on ominaisuuksiltaan prikulleen sama kuin PC-versiokin. Niinpä hintakin on sama: 8,99€. Suolaiselta kuulostaa, mutta FTL on oikeasti viime vuosien parhaita pelejä.

Pelattavuudeltaan FTL on yhdistelmä roguelike-pelejä ja hieman lautapelimäistä mekaniikkaa. Roguelike-pelithän ovat perinteisesti tekstigrafiikalla kuvattuja roolipelejä, joissa se todellinen hohto on pelimaailman valtava syvyys, sen tarjoamat hillittömät mahdollisuudet ja kova haaste. FTL:n kehittäjät itse kutsuvat peliään roguelike-likeksi, sillä se lainaa vain osan näistä ideoista.

Roguelike-pelien tavoin jokainen FTL:n pelikerta on erilainen, sillä edessä olevat seitsemän sektoria arvotaan satunnaisista elementeistä. Joskus vastaan tulee piraattien asuttamia sektoreita, toisinaan taas voi päätyä vaikka ystävällisten robottimiesten kotisysteemiin. Myös järjestelmien sisäiset tapahtumat ovat aina satunnaisia ja valikoimaa riittää. Roguelike-pelien perinteiden mukaan kätkettyjä salaisuuksia ja löydettäviä yllätyksiä riittää siinä määrin, että reilun 40 pelituntini aikana en ole nähnyt niistä kuin murto-osan.

Tämä siis jo ennen kuin Advanced Edition lisäsi peliin lisää … no, kaikkea. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua. 43 tuntia takana PC:llä, mikä tarkoittanee sitä, että jos käynnistän pelin WC:ssä, minut saadaan kantaa sieltä suoraan ambulanssiin pari päivää myöhemmin.

Lähde: FTL
Lisätietoja:
FTL AppStoressa

Lisää aiheesta

FTL: Faster Than Light (Linux, Mac, PC)

Indiehitti FTL saa tuunatun uusintapainoksen ja iOS-version!

Muropaketin uusimmat