Uusimmat

Mies teki pelin tartuntataudeista – valtion virkamiehet ottivat yhteyttä

11.03.2013 12:45 Juho Anttila

Plague Inc

Kun James Vaughan kehitti iOS-laitteilla pyörivän Plague Inc. -pelin, hän tuskin osasi odottaa saavansa yhteydenoton valtion virkamiehiltä. Olihan kyse alun perin harrastusprojektina toteutetusta peliprojektista, josta kehkeytyikin melkoinen menestys.

Plague Inc. on strategiapeli, jossa tarkoituksena on levittää vaarallista tartuntatautia ympäri maailmaa vältellen kaikkia eri maiden viranomaisten yrittämiä torjuntakeinoja. Pelin kerättyä tarpeeksi mainetta ja kunniaa myös Yhdysvaltain tartuntatautien kontrolloinnista ja leviämisen estämisestä vastaava virasto kiinnostui siitä.

Kyse ei kuitenkaan sentään ollut yrityksestä hiljentää vaarallisen pelin kehittäjää. Päinvastoin, viranomaiset olivat vaikuttuneita pelin realistisesta toteutuksesta ja tahtovatkin jutella Vaughanin kanssa siitä, miten pelejä voidaan käyttää tartuntatauteihin liittyvässä tiedotus- ja valistustoiminnassa.

Ei huono suoritus ottaen huomioon, ettei Vaughanilla ole minkäänlaista lääketieteellistä koulutusta. Mies toki pyrki mahdollisimman hyvään realismitasoon peliä kehittäessään, mutta hommaa tehtiin silti pohjimmiltaan talouskonsultin asiantuntemuksella. Saattaapa olla, että Vaughanin lähitulevaisuudessa näkyy nyt hieman eri alan konsulttihommia.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Vuoden ehkä paras seikkailupeli nyt ilmaiseksi iOS:lle

Molyneuxin kuutiosta muodostumassa huikea ihmiskoe

Suomipuzzleri Shardlands viehättää iOS:llä