UUSIMMAT

Might & Magic -sarja täyttää 25 vuotta – Domen ennakossa Heroes VI

09.08.2011 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Niin se aika vain vierii ja juoksee. Ajatella. Ensimmäisestä Might & Magic -roolipelistäkin on jo se 25 vuotta. Sen kylkiäisiksi 1995 lanseerattu Heroes of Might & Magic -linjakin yltää jo kuutenteen peliin, ja on ihan ehtaa itseään, kuten Miikka Lehtonen meille ennakossaan kertoo.

HOMM 6 on yhä HOMM. Pikkuiset sankarit kipittävät vuoropohjaisesti pitkin karkin tavalla väritettyä fantasiamaailmaa vallaten kaivoksia, keräten raaka-aineita ja laajentaen valtakuntiaan. Kokemustasot karttuvat, ominaisuudet kehittyvät ja yksikkövalikoima laajenee ja parantuu skenaario skenaariolta. Kun on aika taistella, se tehdään erillisessä ja kovasti shakkia muistuttavassa taistelutilassa.

Niin ikään aiempien HOMMien tavoin peli on tiukan tarinavetoinen. Kussakin kampanjassa pelataan tiettyä hahmoa, jolla on tietyt tavoitteensa ja niitä tukemassa tarinallisia elementtejä. Jälleen, tämäkin on tuttua kaikista HOMM-sarjan peleistä.

Ja niin on taistelukin. Vuoropohjaisesti kulkevassa taistelussa yksiköt marssivat vuorotellen ruudusta toiseen ja hutkivat toisiaan. Kaikki on kovin yksinkertaista ja pääpaino tuntuu olevan sujuvuudella syvällisyyden sijaan. Ja tämä on toki ihan pätevä suunnitteluvalinta, mutta itse huomasin yllätyksekseni, että Heroes VI:n taistelut kyllästyttivät minut nopeasti.

Lue koko ennakko: Might & Magic: Heroes VI -ennakko (PC)  

Lisää aiheesta

Dark Messiah (of) Might & Magic – suuren roolipeliperheen nuorin vesa

Heroes of Might and Magic V (pc)

Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Lue myös

Call of Juarez: The Cartel (PC, PS3, Xbox 360)

Journey-ennakko (PS3)

Michael Jackson: The Experience (Xbox 360)

Star Raiders (PC, PS3, Xbox 360)

UFC Personal Trainer (PS3, Wii, Xbox 360)