UUSIMMAT

Mikä meni pieleen Civilization: Beyond Earthissa? Tiimi kertoo oman näkemyksensä

06.03.2015 12:00 | Miikka Lehtonen

Civilization: Beyond Earthissa oli ongelmia. Niistä merkittävin oli se, että peli tuntui Civilization 5 -modilta. Potentiaalia olisi riittänyt paljon enempäänkin, mutta tiimi pelkäsi hyödyntää sitä.

Näin pelin pääsuunnittelijat kertoivat Gamasutra-pelisaitin haastattelussa. Will Miller ja David McDonough jakoivat yhdessä vetovastuun pelistä ja jäivät katumaan sitä, että he eivät uskaltaneet nostaa rimaa tarpeeksi. ”Meidän olisi pitänyt olla rohkeampia”, Miller harmitteli.

”Kun siirsimme Civilizationin historiallisesta asetelmasta tieteismaailmaan, meillä oli hieno tilaisuus tehdä jotain erilaista. Mutta olimme liian konservatiivisia”, McDonough selitti. Miesten mukaan tiimi halusi löytää tasapainon uusien ideoiden ja Civilization V:n välillä, jotta sarjan faneja ei peloteltaisi pois. Mutta vaaka painottui liikaa Civilizationin suuntaan.

Firaxis ei ole kuitenkaan hylännyt peliään, vaan aikoo jatkokehitellä sitä edelleen. Jää nähtäväksi, pystyykö porukka toteuttamaan tarpeeksi suuria muutoksia, jotta Beyond Earth tuntuisi omalta peliltään.

Lähde: Gamasutra