UUSIMMAT

Mikä meni pieleen Civilization: Beyond Earthissa? Tiimi kertoo oman näkemyksensä

06.03.2015 12:00 | Miikka Lehtonen

Civilization: Beyond Earthissa oli ongelmia. Niistä merkittävin oli se, että peli tuntui Civilization 5 -modilta. Potentiaalia olisi riittänyt paljon enempäänkin, mutta tiimi pelkäsi hyödyntää sitä.

Näin pelin pääsuunnittelijat kertoivat Gamasutra-pelisaitin haastattelussa. Will Miller ja David McDonough jakoivat yhdessä vetovastuun pelistä ja jäivät katumaan sitä, että he eivät uskaltaneet nostaa rimaa tarpeeksi. ”Meidän olisi pitänyt olla rohkeampia”, Miller harmitteli.

”Kun siirsimme Civilizationin historiallisesta asetelmasta tieteismaailmaan, meillä oli hieno tilaisuus tehdä jotain erilaista. Mutta olimme liian konservatiivisia”, McDonough selitti. Miesten mukaan tiimi halusi löytää tasapainon uusien ideoiden ja Civilization V:n välillä, jotta sarjan faneja ei peloteltaisi pois. Mutta vaaka painottui liikaa Civilizationin suuntaan.

Firaxis ei ole kuitenkaan hylännyt peliään, vaan aikoo jatkokehitellä sitä edelleen. Jää nähtäväksi, pystyykö porukka toteuttamaan tarpeeksi suuria muutoksia, jotta Beyond Earth tuntuisi omalta peliltään.

Lähde: Gamasutra

 

Keskustelu

Tuo on vaan niin hemmetin masentavan näköinen. Kauhee värimaailma ja muutoinkin kovin ruma, miten ihmeessä ne on tuollaisena sen ulos päästänyt.
Eikä siinä oikein muutkaan kohdat ole kohilleen osunut, olisivat ottaneet aiheesta kaiken irti, mut nyt ei oltu otettu irti mitään.

itse kokeilin steamin ilmaisena viikonloppuna ja muutama asia häiritsi kyllä todella pahasti. Eniten häiritsi ”tech web” joka oli todella sekava vrt civ5:n ”timelineen”. Toinen mikä pelissä häiristsi oli vakoojat. Ehkä en vaan osannut, mutta ne tuntu jotenkin turhilta yksiköiltä jotka oli kuitenkin pakko tehdä, jottei vastapuoli saisi niistä hyötyä. Se oli ehkä oma moka että otin myös vastaavan asetuksen kuin civ5:ssä on raging barbarians (en enää muista mikä se civ be:ssä oli). Jolloin planeetta oli täynnä alieneitä jotka alussa teurasti jokaisen unitin jos niitä yrittii häätää pois, ja oikeastaan vasta pelin loppu vaiheilla niille oikeasti pärjäsi ja lopulta ne oli naurettavan helppoja, eli eivät kehittyneet lainkaan kuten barbaarit civ5:ssä. Saattaa olla että kauppaverkosto on jo aikaisemmin muuttunut jossain civ5:n dlc:ssä, mutta sanotaanko niin, että en siitäkään erityisemmin tykännyt. Lähinnä ärsytti kun jatkuvasti piti komentaa kauppiasta menemään tiettyyn kaupunkiin, kun alkuperäisessä civ5:ssä riitti että rakensi tien/satamat. Kuka mistäkin tykkää, mutta itse olin todella pettynyt useisiin muutoksiin, ja jäi ostamatta. Ihan hyvän pelin tuosta olisi saanut jättämällä osan asioista niin kuin ne olivat civ5:ssä kuten Kane1 totesi. Itse oikeastaan pidin siitä ettei alienien kanssa kannattanut haastaa riitaa ja että niitä kannatti varoa. Eli vakoojat veke, techweb timelineksi ja kauppareitit teiksi/satamiksi ( tai joku muu idea, jolla pääsee eroon siitä että jatkuvasti pitää kädestä pitäen neuvoa joka vuorolla jollekki kauppiaalle mihin kaupunkiin tehdään kauppaa) ja alienit vaikeammin tapettaviksi pelin loppu päähän niin ostan pelin mielelläni.

Civ 5 nykyisellään on aika paljon erilainen peli kuin launchissa. Nykyään kaikkien dlc:n kanssa Civ 5 on pirun paljon parempi kuin launchissa.

Jos tuo beyond earth yltää dlc:n kanssa aikanaan samaan, niin saatan ehkä jopa ostaa. Jää nähtäväksi.

Itseäni ärsytti etenkin se, että Civ5:ssa olleet asiat puuttuivat BE:stä, ei niinkään samankaltaisuus.

Muropaketin uusimmat