UUSIMMAT

Mikä onkaan järjettömintä, mitä peleissä voi tehdä?

09.10.2012 10:30 | Juho Anttila

Pelaaminen on mukavaa. Tämä johtuu osittain siitä, että pelit tarjoavat onnistumisen elämyksiä. Tyypillinen pelikokemus koostuu jatkuvista haasteista, joiden voittaminen tuntuu hyvältä. Mutta ei pelaamisen tarvitse rajoittua siihen. Joskus peleistä saa eniten irti, kun pelaa niitä tyystin eri tavalla kuin tekijät ovat ajatelleet.

Cracked.com listasi kuusi absoluuttisen järjettömintä asiaa, mitä pelaajat ovat saaneet päähänsä pelatessaan. Järjettömiä, mutta samalla loputtoman siistejä asioita, jotka vaativat todellista luovaa hulluutta ja todella, todella pitkää pinnaa.

Aloitetaan vaikkapa rakentelupeleistä. Minecraft, LittleBigPlanet ja muut vastaavat teokset kannustavat pelaajia luovuuteen. Enpä silti usko, että kukaan olisi osannut arvata, kuinka täydellisen mielipuolisia rakennelmia kumpaisessakin pelissä on väsätty.

Rakenteluesimerkeissä toimitaan vielä suurin piirtein tekijöiden suunnittelemalla tavalla. Mutta miltäpä mahtaa kuulostaa pelaaja, joka läpäisi Skyrimin koskematta aseisiin lainkaan, taistellen vain paljain nyrkein? Todellinen Rocky. Tästä paremmaksi pistävät vain ne sankarit, jotka ovat saavuttaneet maksimitason World of Warcraftissa tappamatta yhtäkään vihollista koko pelin aikana.

Toki oma lukunsa on Redditin käyttäjä Lycerius, joka on pelannut samaa Civilization II -peliä jo kymmenen vuotta. Kuten kesäkuussa uutisoimme, nimimerkki Lycerius haki lopulta epätoivoisesti apua saadakseen pitkäksi venyneen projektin päätökseensä.

Ehkä kaikkein hulluin pelaaja, kieron positiivisella tavalla, on 85-vuotias John Bates, joka on pelannut lähes 9000 Wii Sports -keilailukierrosta. Täysillä pisteillä. Melkoinen virtuaaliteräsvaari.

Lue koko juttu täältä: cracked.com

Lisää aiheesta

Jos muoviset haltiakorvat eivät riitä, teetä lävistäjällä aidot

Maailman suurin, eli pelottavin Super Mario -fani löytyi Japanista

Sokea mies selätti Zeldan

Lue myös

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

Roccatin uusi hiiri – ei Savua ilman tulta

Allahia loukattiin Modern Warfare II:n vessassa

Pelaajien pitäisi joutua kärsimään enemmän

Keskustelu

Mitä erikoista tuossa Skyrim läpipelaamisessa nyrkein nyt oli? OK, onhan se tehty paljon vaikeammaksi, kuin edellisissä osissa, mutta ei tämä nyt mikään Ironman haaste vielä ole.

3500 pikkuhousu-screenshottia GW2:ssa. Tekeminen loppui jossain vaiheessa ja tossahan sitä sit oli. Kuvien järjesteleminen eri kategorioihin vielä vaiheessa, mut eiköhän se tästä.

Ei mikään monen vuoden projekti kyseessä, mut kattokaa kyl näit päästä viiraavia ihmisiä löytyy ihan läheltäkin!

Mun Moto Racer -ennätykset sais lisätä tuonne listaan. Myönnän, että ne on jo järjettömyyttä! Älkää vaan klikatko mun nimeä =)

Cracked-linkin voisi laittaa viemään artikkelin ensimmäiselle sivulle toisen sijaan.

Muropaketin uusimmat