UUSIMMAT

Mike Pohjola haluaisi tehdä roolipelin lapsille

28.07.2012 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Kirjailija ja pelisuunnittelija Mike Pohjola esitteli tänään hankkeensa lapsille suunnatusta pöytäroolipelistä.

”Itse aloitin harrastuksen suomennetulla Dungeons & Dragonsilla 80-luvun lopussa”, Pohjola muistelee. ”Mutta vaikka roolipeliskene on aktiivinen, ei pariinkymmeneen vuoteen ole ollut saatavilla suomenkielistä aloittelijoille suunnattua roolipeliä.”

Suunnitelman mukaan peli julkaistaan vuoden päästä, mikäli juuri avattu joukkorahoituskampanja tuottaa tulosta. Pohjola pyrkii keräämään projektilleen vähintään kymmenentuhatta euroa. Sillä saisi tuhannen kappaleen painoksen pelilaatikkoa, jossa olisi ohjekirjat, roolihahmot, nopat ja kaikki muu tarvittava.

Pohjola on haaveillut projektista jo pitkään. Vuonna 2010 hän voitti Kultainen lohikäärme –elämäntyöpalkinnon työstään roolipelien parissa. Ottaessaan palkintoa vastaan hän sanoi aikovansa seuraavaksi tehdä roolipelin lapsille. ”Olen puhunut tästä niin kauan, että nyt päätin ottaa härkää sarvista”, Pohjola myöntää. ”Oman lapsen saaminen varmasti lisäsi motivaatiota.”

Aiemmin Mike Pohjolalta on julkaistu kolme roolipeliä. Myrskyn aika (2003), Iron Skyn tekijöiden scifi-parodiaan pohjaava Star Wreck –roolipeli (2006) sekä tyttöbbändistä kertova Tähti (2007). Niiden lisäksi Pohjola on kirjoittanut romaaneita, näytelmiä, lyhytelokuvia sekä interaktiivisia transmedia-tarinoita – ja saanut kaikista myös palkintoja.

Myrskyn sankarit kertoo Robin Hoodin tai Tähtien sodan tyyliin urheista kapinallisista, jotka seikkailevat metsässä, etsivät aarteita ja taistelevat hirviöitä sekä pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan. Samaan maailmaan sijoittui jo Pohjolan ensimmäinen julkaistu roolipeli Myrskyn aika.

Kampanja julkaistaan roolipelifestivaali Ropeconissa Espoon Dipolissa perjantaina 27.7.2012 klo 22. Jos rahoitus onnistuu, itse peli julkaistaan Ropeconissa vuonna 2013.

Lisätietoja: http://www.indiegogo.com/myrskynsankarit

Lisätietoja: http://myrskynsankarit.wordpress.com/

Lue myös

Ilmainen lentosimulaattori Microsoft Flight päätyi pölkylle

Lantatraktori ajaa ensi vuonna myös tehokonsoleille

Scania Truck Driving Simulator: The Game (PC)

The Secret World: respecin tarpeessa!

Muropaketin uusimmat