UUSIMMAT

Mikromaksuista jaksetaan narista mutta…

04.08.2015 16:51 | Jukka O. Kauppinen

Olen kohtuullisen paksunahkainen pelaaja, myös mobiililla. Tai pikemminkin niin, että kun jokin ärsyttää, niin se jää samantien sikseen. Olen pelaillut sekalaisia f2p-mobiilipelejä ja aika nopeasti jättänyt ne sikseen. Miksi suotta kiduttaa itseään odottamalla rakennusten valmistumista tai muuta pitkäkestoista, joka – kappas vain – valmistuisi äkimmin jos käyttäisin oikeaa rahaa ostamalla taikatimantteja. F2p ei ole minun juttuni, ainakaan mobiilissa. War Thunderissa ja World of Tanksissa pelaajalle ei vittuilla samalla tapaa, joten niiden parissa minäkin olen jaksanut grindata.

Olen viihdyttänyt itseäni nyt muutaman päivän ajan iOS:lle ja Androidille julkaistun Wars And Battles -strategiapelin parissa. Ajattelin jo, että nyt löytyi ensimmäinen valtavan hyvä ja tempaiseva mobiilialustalle tehty heksastrategia. Tai no, varmasti Panzer Corpsin mobiiliversio on tosi hyvä. En vain ole pelannut. Wars And Battlesin tulkinnat Normandian maihinnoususta 1944 ja Israelin ja arabien välisestä sodasta 1973 kuitenkin veivät jo tutoriaaleissa mukaansa. Tämähän oikein parasta heksasotaa!

Sitten todellisuus räpsähti silmille. Mikromaksuja. Seitsemän taalaa maksava peli sisältääkin vain yhden pelitilan, jossa on kunkin sodan yksittäispelattavat tutoriaali- ja perusskenaariot. Vasta kaksi muuta pelitilaa sisältävät koko taistelualueen kartat ja täysimittaiset kampanjat, joita kaltaiseni ”tosisoturi” himoitsee. Ja ne muuten maksavatkin kympin.

Osta seitsemän taalan peli, joka sisältää vain yhden pelitilan. Osta loput kympillä kappale. Ja tietenkin kymppi pitää maksaa erikseen molemmista sodista. Ja niin käsissäni onkin peli, joka maksaisi 27 taalaa.

Luulen, että tämä on kyllä sen arvoista, näin heksojen rakastajalle. Mutta on tämä nyt vähän tylyä. Eikä enää edes mikromaksuja.

JOK on pelannut heksasotia 80-luvulta lähtien eikä rakasta mitään enempää kuin heksaa, jolla on SS-panssaridivisioona.