Mikromaksumetsästäjät – theHunter ei ole järin kiva metsästyssimulaatio

22.07.2015 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Juha Somby latasi haulikkonsa ja läksi metsään. Tosin vasta sen jälkeen, kun haulikko oli ensin ostettu mikromaksukaupasta.

Ensimmäisen puolituntisen harhailtuani päämääräämättömästi otan apuun metsästäjän tärkeimmän työkalun. HunterMate tunnistaa kaikki eläimet niiden jättämien kuvioiden tai ulostekasojen avulla. Hienovaraista. Löydän nopeasti peuran jäljet ja alan seurata niitä. Puoli tuntia myöhemmin huomaan kiertäneeni kahden eri peuran jälkiä lähes ympyrää ja alan turhautua. Taon virtuaalisesti kättäni ilmaan ja huudan perisuomalaisia voimasanoja Kalevalan siivittämänä. Lopulta peli ottaa minusta niskalenkin ja puolentoistatunnin episodini päättyy ohilaukaukseen. Palaan nujerrettuna kohti matkan alkupistettä, aloitusvalikkoa.

Graafisesti peli on nätti. Jopa niin nätti, että hetkittäin pysähdyin ihailemaan valojen ja varjojen leikkiä, mutta lähempää tarkastelua maasto ei kestä. Äänimaailma saattaa olla jossain päin maailmaa luonnollinen, mutta jatkuva lintujen laulu, viserrys ja muu taustameteli ei välttämättä istu suomalaiseen metsään tai mentaliteettiin. Toisaalta loputon hiljaisuus voisi olla henkisesti turhan raskasta.

Lue koko arvostelu: theHunter (PC)

Lisää aiheesta

Fasaani kiikarikiväärillä on epäeettistä metsästystä

Metsästyskausi alkaa: varsijousella virtuaalijahtiiin 

Monster Hunter Tri (Wii) 

The Hunter 2012 (PC) 

Muropaketin uusimmat