UUSIMMAT

Miksi Skyrim sisältää edeltäjänsä?

14.02.2012 14:00 | Jouni Mäki-Panula

Portti Morrowindiin

Viime vuoden lopulla innokkaat PC-säätäjät huomasivat, että The Elder Scrolls V: Skyrim sisältää käytännössä myös Morrowindin ja Cyrodiilin provinssit. Miksi niin?

Bethesda Softworksin Todd Howard on DICE 2012 -tapaamisessa valottanut hieman, miksi Skyrimissä on mukana myös kahden edellisen Elder Scrollsin näyttämöt.

”Syy, miksi ne ovat siellä – enkä sano, käytämmekö niitä tulevaisuudessa – on, että Skyrimin maamassaa rakentaessamme tiesimme, että tulossa on korkeita vuoria. Ja mitä niiden päältä näkee? Halusimme projektin alusta alkaen, että vuorilta näkee naapuriprovinsseihin, joten tarvitsimme sinne jotain konkreettista”, aloitti Howard.

”Ajatus oli, että saatamme käyttää niitä alueita joskus, mutta suurin huoli oli siitä, mitä pelaaja näkee, jos saa päähänsä kiivetä korkean vuoren huipulle.”

Käytännössä Bethesda pyrki siis realismiin siinä määrin, että pelkkien taustakuvien tai näkymättömien seinien sijaan Skyrimiin mallinnettiin uudelleen Elder Scrolls III:n Morrowind ja Elder Scrolls IV: Oblivionin Cyrodiil. Mielenkiintoista kuitenkin on, että Howard ei sulkenut pois näille seuduille palaamista Skyrimin laajennuksissa. Ainakin modaajat voivat ottaa alueet hyötykäyttöön tuoreiden työkalujen avulla.

Lähde: Why You Can See Morrowind From Skyrim.

Lisätietoja: Entire Tamriel Landmass built into Skyrim.

Lisää aiheesta

Valvelta modi PC:n Skyrimiin

Skyrimin modaustyökalut huomenna!

Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

Lue myös

3DS Circle Pad Pro – veivaa tattia tuplana

Men of War: Vietnam (PC)

PS Vita -katsaus – Sonyn uudessa käsikonsolissa kaikki on isoa

Resident Evil: Revelations (3DS)

Keskustelu

@11

Kantsii ihan oikeasti pelata muutakin kuin Morrowindiä ja sitten alkaa kommentoimaan.

Rikas pelimaailma: Fallout 1 & 2, Planescape:T, Baldurit, Witcherit, Icewind Dalet, Dragon aget, Warhammer & 40k-pelit, Arx Fatalis, Ultimat, Krondorit yms…

Morrowindissä on perustusinageneerinen maailma, jonka ainoa omaperäisyys on se että pelaaja saa juosta jatkuvasti lentoliskoja ja rapuja pakoon.

@9 Tympeän tunnelman? Morrowindissä on rikkain pelimaailma koskaan, mikään peli ei ole yltänyt vastaavaan. Skyrim parantelee taistelumekaniikka mutta ei todellakaan sisältöä.

Kiitos kuuluu konsoleille ja kasuaaliyleisölle, sisältö on vaihtunut peli-ilot vievään leveliskaalaukseen ja idioottimaiseen padi-UI:hin. Kuten poikkeuksetta kaikissa PC:llä aloittaneissa pelisarjoissa.

:D Cyrodiil on mukana luultavasti myös sen takia että, sinne palataan DLC:n muodossa ajamaan thalmorit pois tai vastaavaa

Kysymys kuuluu:

Miksi Skyrim sisältää aiempien Elder scrollssien tympeän tunnelman ja lähinnä nolostuttavat omainaisuuspuutteet?

@5.
Eli siis Vvardenfell….
Muut osat ovat Velothis, Telvannis, Narsis, Mournhold, ja Deshaan.

@5 No mentiinhän sinne ennenkin veneellä :)
Mentiin, jouduttiin ihan miten haluaa.

@3.
Jeps. Mutta onhan tuota Morrowindia jo kohta kymmenen vuotta modattu :)

@1.
Ainoana ongelmana että sijoittuvat eri aikakausiin ja se, että vaatii aivan uskomattoman määrän työtä. Menisi vuosia jopa kymmenen hengen modiporukalla. Ei se maastojen teko, vaan tehtävien, ihmisten ja tapahtumien skriptaus.

Siis voiskohan tähän tulla sellainen modi, että Morrowind, Oblivion ja Skyrim olisivat kaikki samassa pelissä, uusilla graffoilla, mutta kaikki vanhat missiot sun muut mukana? Siinä olisi jo aikalailla eeppinen meininki, pelitunteja piljaardi.

Muropaketin uusimmat