Miljardi Angry Birdsiä – Roviolta viimein jotain uutta?

10.05.2012 12:00 Jouni Mäki-Panula

Rovion mukaan Angry Birds -pelejä on ladattu nyt miljardi kertaa, kun mukaan otetaan kaikki alustat ja versiot pelistä. Eikä tipihommien suosiolle näy loppua, sillä latausmäärä kaksinkertaistui viime marraskuusta, jolloin ohitettiin 500 miljoonan raja.

Perheeseen kuuluvat alkuperäinen Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio ja tuoreimpana Angry Birds Space, jonka maaliskuinen ilmestyminen on ollut avittamassa miljardirajan saavuttamisessa.

Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed on puolestaan antanut ymmärtää, että Angry Birds Space on tulossa myös Windows Phonelle.

”Nokia on yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneistamme, ja Windows Phonella ja Lumialla on strategista merkitystä Roviolle. Olemme sitoutuneita tuomaan pelimme Lumia-laitteille, ja odotamme innolla, että pääsemme ilahduttamaan fanejamme Windows Phone -alustalla”, sanoi Hed.

Rovio julkaisi myös lyhyen videon juhlistaakseen miljardia latausta. Videon lopussa vilahtaa hahmo, joka voisi olla iPadin Casey’s Contraptions -pelistä. Myös hahmon taustalla näkyvän huoneen esineet sopivat kyseiseen peliin. Mitä ihmettä?

Casey’s Contraptionsin kehittänyt Noel Llopis ei viitsinyt vaieta Twitterissä, vaan innostui vihjailemaan kaksin käsin mahdollisesta – tai jopa todennäköisestä – yhteistyöstään Rovion kanssa. Hän muun muassa kehui Rovion olevan herrasmies ja tyystin eri maata kuin Zyngan, mutta muisti kuitenkin painottaa olevansa edelleen itsenäinen kehittäjä omassa Snappy Touch -yrityksessään.

Rovio on aiemmin maininnut olevansa kiinnostunut muiden pelien julkaisemisesta.

Lähde: Rovio’s next game is Casey’s Contraptions? – Angry Birds Space getting closer to Windows Phone launch.

Lisää aiheesta

Angry Birds Land – Särkänniemi on Rovion koealusta

Angry Birds: Space (Android, iOS, Mac, PC)

Lue myös

Maailmanhistorian verisin kilpa-ajopeli tekee taas viattomista selvää

Sound Blaster Tactic3D Wrath – oivat langattomat kuulokkeet pelaajalle

Uutta pelisarjakuvaa: Max Payne 3 ja Mass Effect: Homeworlds

Vannoutuneen kasvissyöjän lihansyöntiseikkailu – arvostelussa Pandora’s Tower