Millainen porukka pelaa Star Citizeniä? Paljonko he maksoivat? Nyt se tiedetään!

06.01.2015 13:00 | Miikka Lehtonen

Star Citizen on peli, joka tuskin kaipaa kauheasti esittelyä. Roberts Space Industriesin tuleva jeesuspeli on kerännyt kymmeniä miljoonia rahaa. Mutta keneltä? Kysely pyrki selvittämään sen.

Yli 4000 vastausta kerännyt kysely kartoitti Star Citizen -pelaajien mielipiteitä, odotuksia ja historiaa. Miten varakkaita he ovat? Mitä he odottavat peliltä? Monelleko muulle pelaajalle he ovat idean myyneet? Entä montako taalaa he heittivät pelin tueksi? Nämä ja monet muut kysymykset saavat nyt vastauksensa.

Tyypillinen Star Citizen -peluri on amerikkalainen, eikä mitenkään hirvittävän rahakas sellainen. Selvästi suurin osa pelureista on sijoittanut peliin 20-199 taalaa 50-99 taalan ollessa se yleisin panostus. Mutta kolmanneksi yleisin haarukka löytyy 1000 – 9999 taalan välistä, eli rahaa on pistetty palamaan urakallakin.

Tutkimuksen mukaan pelaajilla on suuret odotukset. He haluavat valtavan maailman, monipuoliset uramahdollisuudet ja kaikenlaista muuta. Toistaiseksi näkemäänsä he ovat olleet tyytyväisiä, joskin pienin varauksin. 89% vastaajista taas uskoo suuresti tai täysin siihen, että pelin kehittäjät tulevat lunastamaan korkealentoiset odotuksensa, mikä ei toki ole yllättävää: valtaosa vastaajista löysi kyselyn Star Citizenin Reddit-osion kautta, eli he ovat HC-faneja. Ja kukaan tuskin kamalasti yllättyy kun Star Citizen -universumin esikuvia kyseltäessä Star Wars, Firefly ja Mass Effect olivat toivelistan kärjessä.

Kiinnostavaa luettavaa. Kannattaa vilkaista, kiinnostipa Star Citizen tulevana kotina avaruudessa tai potentiaalisena pelimaailman hirvikolarina.

Lähde: kysely