Millaista kauhua saadaan irti Pokémon Go -pelistä, Netflixistä ja VR-laseista? Se selviää ensi viikolla

04.09.2020 08:58 | Muropaketin toimitus

Mikko Toiviaisen uusi kauhukirja Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita julkaistaan torstaina 10. syyskuuta.

Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita (Otava, 2020) koostuu erityisesti digiaikaan, tekoälyyn ja erilaisiin laitteisiin liittyvistä kauhutarinoista, pelialaa myöskään unohtamatta. Mukana on esimerkiksi paha Wilma-sovellus, kirottu Pokémon-peli ja VR-pelisimulaatio, jossa joutuukin eroon munuaisestaan.

Kirjan virallinen kuvaus varoittelee lukijoita seuraavasti:

”Tappavia sähköposteja, pahoja koneita, pelejä joita ei kannata pelata, käyttäjiä joille ei kannata vastata somessa. Kokoelma internet-ajan urbaanilegendoja, kauhutarinoita ja karmivia myyttejä. Hiuksia nostattavia kertomuksia nykyajan leirinuotioilta.”

Kaikkiaan Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita sisältää 25 eri kertomusta, jotka on nimetty aihepiirille uskollsiesti: Pokémon Black, Oculus Incubus, Apple iCar, Mozilla 1.0, Netflix Snaff…

Mikko Toiviainen on helsinkiläinen yrittäjä ja someaktiivi, joka tunnetaan paitsi Kalenterikarju-tubettajana, myös muun muassa #pojatkinlukee- ja #lukukaaos-kampanjoiden alullepanijana. Urbaanissa kauhussa Toiviaista viehättää tarinoiden yhteisöllisyys sekä jutun iskennän perinne.

(Muropaketin omistava Otavamedia on osa samaa konsernia Otavan kirjakustantamon kanssa)