UUSIMMAT

Minecraft-fanitapaaminen epäonnistui – puoli miljoonaa lipputuloja kateissa

16.08.2014 12:30 | Juho Anttila

Simcraft

Palikkapeli Minecraftin maailmanlaajuinen suosio on sen verran huimaa, ettei ihme, että pelin ympärillä järjestetään monenlaisia fanitapahtumia. Yhteisölliset tapahtumat pyörivät pitkälti osallistujien innostuksen ja hyvän tahdon pohjalta. Tämä avaa valitettavasti oven myös sekä amatöörien että huijareiden harjoittamalle sössimiselle.

Toistaiseksi on epäselvää, kummasta on kyse New Yorkissa pidettäväksi tarkoitetun Minecraft-fanitapahtuman kohdalla. Tapahtumaa järjestävä tiimi nimittäin ilmoitti vain neljä päivää ennen h-hetkeä, että koko tapahtuma on peruttu rahoitusongelmien vuoksi. Osallistujille luvattiin myös lippurahat takaisin, mutta senttiäkään ei ole tähän päivään mennessä palautettu.

Sittemmin tapahtuman verkkosivu on kadonnut, Twitter-tili poistettu ja Facebook-sivua ei olla päivitetty yli kuukauteen. Kun tilanne oli vielä tuore, järjestäjät vakuuttivat olevansa aidolla asialla. Nyt lehdistön yhteydenottopyyntöihin vastataan ”ei kommentteja”-tokaisulla. Pääsylipuista kertynyttä rahaa on hukassa yli 500 000 dollaria. Joko järjestäjät sössivät raha-asiansa todella pahasti eivätkä kehtaa myöntää tai sitten kyse on räikeästä huijauksesta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Viisi miljoonaa myytyä peliä – ja 0 taalaa rojalteja – ei ihme että pelikehittäjät kypsyivät ja lopettivat

Japanilaiset nettipelihuijarit haastettiin oikeuteen

Kuuro säveltäjä, joka ei ollutkaan kuuro? Resident Evil –säveltäjäkohu sotkeutuu

Keskustelu

@2

Ei minun tarvitse, mutta sellaisten ihmisten jotka ovat tuollaiseen rahaa laittaneet niin kannattaisi kyllä :)
Tarkoitan siis että fani tilaisuus jonka järjestää jotkut tyystin randomi ihmiset rahaa vastaan? Voisi sitä niinku hälytys kellot soida ennenkuin rahaansa tuollaiseen laittaa.

@3 Juu ne kuvat ja tekstit siitä pelistä vasta kertookin. Tietty jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Vähän hassua puhua rumasta grafiikasta minecraftin kohdalla, mutta miten vaan. :b

Notsi maksaa omasta kukkarostaa, hänen tapahtumastaan oli kuitenkin kyse…
Jos face sivustoa ei oltu päivitetty yli kuukauteen, niin miksi kukaan edes osti lippua. Kertoo järjestäjän panoksesta tapahtumaan, jos ei sosiaalista mediaa päivitetä.

Itse en ole koskaan ymmärtänyt koko MC-juttua. Kuvia katsellut niin ruma grafiikka eikä idea ainakin tekstillä ole pätkääkään kiinnostanut.

Muropaketin uusimmat