UUSIMMAT

Minecraft-huijaus nousi myyntilistojen kärkisijoille

09.01.2016 16:00 Juho Anttila

Mobiilipelikaupat ovat melkoinen huijausten pesäpaikka. Menestyjien nimellä ratsastaen yritetään saada tehtyä nopeasti rahaa tekijänoikeuksista piittaamatta. Muistammehan muun muassa sen, minkälaisen kopiobuumin Flappy Bird -pelin menestys sai aikanaan aikaan.

Hiljattain yksi aivan erityisen räikeä huijaus nousi jopa myyntilistoille saakka. Minecraft: Pocket Edition 2 nimittäin nousi Yhdysvaltain maksettujen iLaite-listojen neljännelle sijalle. Pelialaa hiemankaan seuraavat tietävät, ettei Minecraftista todellakaan olla julkaistu virallista mobiilijatko-osaa. Valitettavasti iso osa mobiilikaupoissa asioivista on kiltisti sanottuna pihalla siitä, mikä on virallista ja mikä ei.

Minecraft: Pocket Edition 2 maksoi eurotolkulla ja piti sisällään yksinkertaisen ja kömpelön mobiilipelin, jossa Mortal Kombatista kopioitu Scorpion taistelee eläviä kuolleita vastaan. Tämä on luonnollisesti jotain aivan muuta kuin myös Minecraft: Pocket Edition 2:n kuvauksessa luvattu palikkapeli.

Tätä kirjoittaessa Minecraft: Pocket Edition 2 on jo poistettu App Storesta. Tiedossa ei vielä ole, saavatko pelin ostaneet myös rahansa takaisin. Huijauksen takana on ilmeisesti Viktor Todorov -niminen henkilö, joka on kunnostautunut aiemminkin App Storeen pusketuilla huijauspeleillä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Oikeus! Huijaussoftan tekijä joutui lopettamaan kun Blizzard bannasi asiakkaat

Blizzard korjasi Diablo III:n huutokaupan – huijaustuotot hyväntekeväisyyteen

Steam-huijauspeli Journey of the Light onkin Suomesta?