Minne Sackboy ajaa? Arvostelussa LittleBigPlanet Karting

16.11.2012 21:00 Jukka O. Kauppinen

LittleBigPlanet-pelit ovat ihastuttaneet pelaajia nyt muutaman ihanan vuoden ajan mitä moninaisimmin tavoin. Vaan mitenkäs käy, kun Sackboy hyppää karting-auton rattiin ja haastaa sinut ajamaan kilpaa? Miikka Lehtonen selvittää….

Omien ratojen tekeminen on nauruhelppoa hommaa, kuin ModNation Racersissa konsanaan: ajellaan vain maalitelan kanssa pitkin maita ja mantuja merkkaamassa rata, sitten koristellaan maailma mielensä mukaan ja heitetään tuotos nettiin. Helppoa ja toimivaa, mistä johtuen muiden tekemää sisältöäkin löytyy kivasti.

Kun huomioidaan, miten suuri osa pelin viehätyksestä selittyy juuri tällä sisällön jakamisella, on vähintään outoa, että Sony on päättänyt kätkeä LittleBigPlanet Kartingin kaikki verkko-ominaisuudet kympin hintaisen online passin taakse. Uuden pelin ostajat toki saavat sen pelinsä mukana, mutta kaverilta pelin lainannut tai käytetyn ostanut ei kyllä LittleBigPlanet Kartingista paljon kostu.

Vaan entä sitten se kenties tärkein asia karting-pelissä, nimittäin ajotuntuma? Sekin on hieman ristiriitainen paketti. Autot kyllä ohjautuvat hyvin, vaikkakin raskaasti, mutta tuntuu siltä, että monet kentistä välittömästi tappavine esteineen ja tiukkoine kaarteineen on tehty ketterämmille rasseille. Olisikohan ajotuntuma muuttunut viime hetkellä vai mistä lie kyse?

Lue koko arvostelu: LittleBigPlanet Karting (PS3)

Lisää aiheesta

LittleBigPlanet (PS3)

LittleBigPlanet (PSP)

LittleBigPlanet 2 (PS3)

Modnation Racers (PS3)

ModNation Racers (PSP)