Uusimmat

Mitä ihmettä? Tanskalainen indiefirma osti 3D Realmsin!

03.03.2014 14:36 Jukka O. Kauppinen

Nyt ovat taas maailmankirjat sekaisin. Apogee/3D Realms oli 90-luvulla yksi PC-pelimaailman kovimmista nimistä, joka ratsasti uskomattoman tyylikkäästi muodikkaan sharewaren aallonharjalla. Firman pelit olivat parhaimmillaan supersuosittuja, mutta sittemmin tähti haalistui ja lähes sammui, kun pelituotanto ei vain enää oikein sopeutunut uuden aikakauden haasteisiin. 3D Realms ehätti välillä myös rahoittaa suomalaisen Recoil Gamesin työstämää megaluokan räiskintää Earth No More, mutta eipä sekään peli koskaan valmistunut. Toisin kuin Duke Nukem Forever…

Sittemmin 3D Realms päätyikin myymään suurimman hittisarjansa, Duke Nukemin, oikeudet Gearboxille, joskin oikeuksien hallinnasta ja käyttöoikeuksista onkin käyty viime viikkoina ihan oikeuskiistaa.

Ja nyt… Nyt… Tanskalainen, jotakuinkin täysin tuntematon indietason puljake Interceptor Software ilmoittaa ostaneensa Apogee/3D Realmsin.

Ostaneensa. Wtf.

Pulja, jonka tunnetuimmat pelit ovat ysäriräiskintöjen uusintaversioita, kertoo ostaneensa pelialahistorialegendan.

Interceptor lupaa huomenna virallisen julkistuksen yrityskaupasta. On myös varmasti kiintoisaa kuulla josko Earth No Moren oikeudet sisältyivät kauppaan, ja aikooko firma tehdä niillä mitään. Olisi myös kiintoisaa kuulla tarkempaa faktaa Interceptorin työstämän täysin uuden Duke Nukem –pelin statuksesta.

Lähde: https://twitter.com/InterceptorEnt

Lisää aiheesta

Duke Nukem räiskii taas oikeudessa

Earth No More palaa 3D Realmsin ohjastuksissa 

Huhupartio: uusi Duke Nukem –peli?

Rise of the Triad saa vihaa niskaansa  

Muropaketin uusimmat