Uusimmat

Mitä pelasin tänään? JOK palasi Wastelandiin

01.09.2014 15:50 Jukka O. Kauppinen

Kauan, kauan sitten pidin aivan hirveästi Wasteland-roolipelistä. Enkä näemmä ollut ainoa. Valtavan hienosti rakennettu ja kirjoitettu peli oli fantasiapainotteisen roolipelimaailman keskellä kirkas pilkahdus jotain scifimpää ja jännittävämpää. Ja peli, joka innoitti Falloutit, on todellakin jättänyt jälkensä pelimaailmaan.

Nyt syyskuussa 2014 odotamme Kickstarter-rahoitetun Wasteland 2 -pelin julkaisua. Tuuppasin sen Kickstarter-keräykseen aikoinaan yli satasen ja odottelen parhaillaan, että miten komean paketin posti minulle pelin valmistuessa tuokaan. Ja paljonko siitä saa maksaa tulleja. Kävin myös muutama päivä sitten testaamassa pelin tuoreinta Early access -versiota sekä kurkistin miltä se originaali Wasteland näyttääkään nykykoneilla. Molemmat olivat hienoja kokemuksia. Se ekakin.

Wasteland 2 kuitenkin koukutti ihan täysillä, heti. Kokeilin ensin vanhempaa beta-saveani, sitten rollasin uuden tiimin ja painuin kokeilemaan. Ja voi että se yritti vetää mukaansa. Kiinnostava pelimaailma, oivat hahmojärjestelmät ja hyvä mekaniikka niin taistellessa kuin seikkaillessa. Näyttää mokoma hyvältäkin.

Paha sanoa mikä on nyt syksyn/talven eniten himoitsemani peli. Star Citizen, Elite Dangerous vai Wasteland 2? Star Citizeniä en ole vielä kokeillut, mutta sekä Elite että Wasteland 2 ovat puraisseet.

Tästä taitaa tulla hyvä pelitalvi!