Mitä pelasin tänään? Juho tuulettaa päätään kaahaamalla Grid 2:ssa

15.08.2013 12:00 Juho Anttila

Päivätöikseen ihan muita töitä tekevän osa-aikaisen kirjoittajan loma meni, kuinkas muuten kuin pelaillessa. Omana projektina tuli tahkottua Assassin’s Creed 3 lisäkkeineen niin läpi kuin peli vain on saavutusten muodossa läpi pelattavissa. Sen jälkeen pitikin kaivautua läpi aivan liian muhkeaksi kasvaneen arvostelurästinipun. Osa peleistä oli ihan ok, osa aivan kauheata roskaa. Tuloksista olette saaneet ja saatte lukea saitilta.

 Loman loputtua pelitakki oli päässyt vähän tyhjentymään. Kaupasta tarttui mukaan The Last of Us, mutta pelin päästyä kunnolla käyntiin huomasin, ettei hiiviskelypelaaminen tämänhetkisessä mielentilassa maistunut lainkaan. Liekö sitten Dark tappanut innon. The Last of Us piiloutui takaisin hyllyyn odottamaan oikeaa hetkeä. Mitä sitten tekisi -ongelmaan löytyikin ratkaisuksi jotain aivan muuta.

Domea lukevat lienevät huomanneet, että pidän autopeleistä kovasti. Forza-sarja on ikisuosikki, mutta vaihtelukin kelpaa. Codemastersin odotettu Grid 2 ei auennut aiemmin keväällä, mutta uusintayrityksellä fiilis loksahti kohdilleen. Samalla löytyi syy nihkeään ensivaikutelmaan. Vika ei ollutkaan pelin ajotuntumassa, vaan ensiyrityksellä käytössä olleessa kehnossa erikoisohjaimessa.

Kun oikea näkökulma löytyy, Grid 2 on yksinkertaisesti hauska ajaa. Meno on Forzan huippuunsa hiottua tuntumaa arcadempi, selvästi tarkoituksella. Vaikka nyt ajetaankin asfaltilla, sivuluisu ei ole maailmanloppu, ennemminkin päinvastoin. Pelti rytisee ja laidat kolisevat. Tykkäsin aikanaan NFS Shiftistä enemmän kuin monen mielestä olisi ollut lupa. Gridissä on jotain samaa, tunnetasolla, vaikka ajotuntuma onkin tyystin erilainen.

Veri vetää takuuvarmasti takaisin Forzan pariin ennemmin tai myöhemmin, osittain siksi, että omistan kunnollisen rattiohjaimen vain Xbox 360 -konsolille, kun taas Grid 2:sta pelaan PlayStation 3:lla, mutta myös siksi, että Forzat ovat parempia autopelejä. Mutta ei ihan vielä, sillä nyt suuntaan takaisin Grid 2:n vauhdikkaaseen maailmaan.

-Juho

Lue arvostelu: Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)