Uusimmat

Mitä pelasin tänään? Wasteland 2 sujahti läpi ja fiilis on…

29.10.2014 10:46 Jukka O. Kauppinen

Kauan tätä odotettiinkin mutta sieltähän se lopulta tuli ulos. Wasteland 2. Se jatko-osa roolipelille, jonka pohjalta syntyivät Falloutit kuin muutkin post-apokalyptiset seikkailut.

Odotus kannatti, sillä peli oli… Mukaansatempaava. Lopputekstien lopulta rullatessa ruudulla mittari näytti 91 tuntia peliaikaa, joskin siihen sisältyi myös early access -version pelailu. Joka minuutti oli ollut nautinnollinen ja työpäivät olivat välillä tuskaa, kun tiimi odotti kotona taas uuden jännän paikan luona.

Wastelandissä ilahdutti aivan erityisesti sen syvyys, värikkyys ja vaihtoehtojen määrä. Tuntuu, että lähes kaikki asiat olisi voinut tehdä toisinkin. Ei paremmin tai huonommin vaan toisin. Matkan varrella tehdyt ratkaisut ja teot vaikuttivat loppujen lopuksi monilla tavoilla, ja suuri osa haasteista tarjosi useita ratkaisumalleja. Sen myötä paljon jäi näkemättäkin. Moni päätöksistä muutti tarinan kulkua merkittävästi, ja tuntuu todella äimistyttävältä ajatella kuinka paljon vaihtoehtoista sisältöä peliin onkaan kirjoitettu ja kuinka paljon vaihtoehtoista skriptausta kohtauksissa on.

Ei voi sanoa muuta kuin: suosittelen.

Muropaketin uusimmat