Mitä SINÄ haluaisit morpiltasi?

21.02.2012 21:40 Jukka O. Kauppinen

Foorumin puolella River Chilla nosti esiin kiintoisan aiheen, joka kieltämättä herättää aina keskustelua jokaikisen morppiarvostelun jälkeen. Eri ihmiset odottavat peleiltään eri asioita, mutta mitä?

Kuten herra keskustelunavauksessaan kysyy:

Aina kun uusi peli tulee hype on hirveää, ja sitten tulee lopulta pudotus maan tasalle. Olen pelannut itse vähänkään vakavasti WoWia ja Eveä, koettu on myös maksamalla Age of Conan ja trialit about nyt näistä mitä näitä muita on.

 

Ainoastaan WoW ja Eve ovat aiheuttaneet jonkinlaista koukuttamista. WoWi siksi, että oli teknisesti sitä Blizzardin laatua mistä on omalla kohdalla tullut tietynlainen standardi. Eve taas siksi, että interaktio on niin vapaata ja talous ja yrittäminen tuntuu oikeaa maailmaa mukailevalta ja joten kuten ennustettavalta. Pelaajat saavat vapaasti liittoutua ja heilua eikä liikaa pidikkeitä ole.

Näitä kahta ei vaan enää vanha jaksa, eri syistä. WoW muuttui pullamössöksi, kaikilla parissa kuukaudessa samat kamat, ketään ei kiinnosta paitsi ehkä jos olet Paragonissa. Eve taas on ihan hyvä second world, mutta pelinä ei mitään edistystä ole tapahtunut pitkään aikaan. Firma virittelee vanity itemejä kun ei muuta keksi. Ja Evehän voisi olla paljon parempikin jos sisältöön panostettaisiin.

Mitäpä siis itse haluaisit omalta morpilta, omat preferenssit tuli tuossa jo esiteltyä, mutta yhteenvetona: ultimaalinen pelattavuus, pelaajien sopivan vapaa yhteistoiminta ja kaikille järkeviä tavoitteita pelata peliä.

Ja vastuksiahan jo riittää. Tsekkaa viestiketju ja jaa omaa näkemystäsi vapaasti.

Lisätietoja: MuroBBS, MMORPG, mitä sen sitten pitäisi olla?

Lue myös

Alan Wake meni suoraan listaykköseksi – tienasi itsensä 48 tunnissa

Domen arvosteluviikko 7/2012: Katherine, Mass Effect 3, Men of War, Ski Region Simulator ja Vita – julkaisupelit

Jagged Alliance: Back in Action (PC)

Wiikon wanha: Meridian 59