Uusimmat

Mitä tapahtuu, kun pelaa liikaa – osa 2

16.12.2006 12:26 Miikka Lehtonen

”Kaikki kohtuudella”, tapasi vanha kansa sanoa. Jokainen meistä muistaa varmasti aamuja, jolloin edellisen yön ”vielä yksi vuoro” -pakkopelaaminen tuntuu huonolta idealta. Mutta kuinka moni on missannut töitä pelivamman takia?

Detroit Tigers -baseballjoukkue on myöntänyt, että eräs heidän syöttäjistään vietti viime kaudella aikaa sairastuvassa videopelien takia. Syypää oli, kuinkas muuten, Guitar Hero, jota Joel Zumaya oli näppäillyt turhan innokkaasti. Vamma paljastui, kun joukkueen lääkärit diagnosoivat miehen pitkään jatkuneita kipuja ja huomasivat, että ne sopivat paremmin kitaransoittoon kuin baesballiin.

Pitkään urheilua seuranneet muistavat jalkapallon World Cupin loppuottelun vuodelta 1998. Tällöin surkeasti pelanneen Ronaldon otteita seliteltiin sillä, että mies oli edellisenä yönä pelannut turhan pitkään Tomb Raideria PlayStationilla. Eihän Ronaldo toki olisi ensimmäinen mies, jonka uni jäi vähemmälle Lara Croftin kurvirallin myötä.

Zumayan tarinalla on onnellinen loppu. Lääkärit määräsivät miehen jättämään pelin rauhaan, vamma parani ja Zumaya pelasi loppuottelussa. Tärkein kysymys jää vastaamatta: saiko Zumaya koskaan viiden tähden kokoelmaansa valmiiksi?

Onko pelaaminen ikinä haitannut sinun urheilusuorituksiasi?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat