UUSIMMAT

Mitä Tim Schafer edellä, sitä Brian Fargo perässä

16.02.2012 16:00 | Miikka Lehtonen

Viime viikolla pelimaailmassa kohisi kunnolla, kun Tim Schafer rahoitti Double Finen tulevan seikkailupelin Kickstarterin kautta kerätyillä rahoilla. Ei mennyt aikaakaan ennen kuin monen muun retropelin ystävät kyselivät niiden tekijöiltä, josko näitäkin kiinnostaisi. Ja peliveteraani Brian Fargoa kiinnosti.

Brian Fargo. Ei tuttu nimi? No miten olisi Interplay? Mies kun perusti firman ja oli mukana tekemässä Falloutia, Baldur’s Gatea, Descentiä ja monia muita Interplayn klassisia pelejä. Ja tekihän mies myös todellisen retroklassikko Wastelandin, jonka ympärillä liikumme nyt.

Tim Schaferin Kickstarter-menestyksen jälkeen moni peluri ryhtyi tivaamaan Brian Fargolta uusintaversiota hänen vanhoista peleistään ja Fargo oli pelituulella. Mies kun on ryhtynyt suunnittelemaan uusintaversiota Wastelandista. Eikö nimi ole tuttu? No, Wasteland on oikeastaan Fallout 0. 80-luvulla julkaistu postapokalyptinen roolipeli, jossa seikkaillaan mutanttien ja säteilyn täyttämässä maailmassa. Kun Fargo sitten halusi vuosia myöhemmin tehdä pelilleen jatko-osan, hänellä ei ollut enää oikeuksia Wasteland-lisenssiin ja niinpä Fallout syntyi.

Nyt mies haluaa kerätä miljoona taalaa voidakseen tehdä isometrisen ja vuoropohjaisen roolipelin, joka toimisi jatko-osana Wastelandille. Wasteland 2, tai mikä ikinä se onkaan, tulee olemaan wanhan koulukunnan peli, sillä Fargo lupailee Twitterin välityksellä, että hänen klassisten roolipeliensä ystävät eivät tule pettymään lopputuloksesta.

Tulevat tai eivät, se jää nähtäväksi. Kickstarter-rahankeräys alkaa ensi kuussa, joten Visat valmiiksi tanaan.

Lähde: Twitter

Lue myös

Oliko Notch tosissaan Psychonauts-rahoituksensa suhteen? Mies vastaa!

Call of Duty -perseilijä usutti SWAT-tiimin teinin kotiin

Men of War: Vietnam (PC)

Mojang ei jaksa haastaa Minecraft-kopioita oikeuteen

Näin iso on Blizzard Entertainment