Uusimmat

Mitä Wizard of Oz kaipasikaan? No tietenkin zombeja, perkele!

25.06.2013 14:00 Miikka Lehtonen

American McGee haluaisi niin kovasti olla pelimaailman Tim Burton ja tahattomasti tuntuu myös onnistuvan siinä. Jaa miksikö? Koska kummatkin jantterit nojaavat yhteen väsyneeseen ideaan kerran toisensa jälkeen: otetaan joku klassinen teos ja tehdään siitä kamalan synkkä goottiversio! Tällä kertaa goottipiikin kohteena on Wizard of Oz.

American McGee loi aikanaan maineensa Alice-pelillään, joka oli synkän goottilainen uusintaversio pidetystä Liisa Ihmemaassa -tarinasta. Sittemmin mies on tehtaillut muun muassa synkkiä versioita Grimmin veljesten tarinoista sekä goottilaisen synkän jatko-osan Alice-pelilleen. Ja nyt sitten Wizard of Oz.

Wizard of Ozhan on klassinen kirja tai elokuva (kummasta sattuukaan tykkäämään), joka oli jo lähtökohtaisesti kohtalaisen synkkä teos. Mutta ei tarpeeksi synkkä American McGeelle! Koska jos Wizard of Oz jotain kaipasi ollakseen erinomainen, niin zombeja, perkele! Kuten aivan kaikki muukin missään ikinä.

Yhdessä Spicy Horse -tiiminsä kanssa McGee kerää nyt 950 000 taalan pottia kehittääkseen zombien täyttämän Wizard of Oz -pelin, joka kulkee nimellä OZombie. Tarjolla on kuulemma taktiikkaa ja kevyttä roolipelaamista yhdistelevä yksinpeli ja sen kylkeen pultattu moninpelitila.

 

Ja loppuun vielä komediasaitin näkemys Tim Burtonin luomisprosessista, jonka voisi nimet vaihtamalla soveltaa sellaisenaan myös American McGeehen.