UUSIMMAT

Miten iso DirectX 10:n ja DirectX 11:n ero oikeasti on? Katso itse!

30.11.2009 20:02 Miikka Lehtonen

Niin se kehitys kehittyy. Pari vuotta sitten hypetetylle DirectX 10:lle ei ole vielä keksitty mitään järkevää käyttöä, mutta se on jo vanhentunutta eilispäivän roskaa. Uusinta ja kuuminta shittiä on nyt DirectX 11, mutta millainen on ero? Kannattaako päivittää? Katso ja ylläty!

Netissä on esitelty DirectX 11:n ominaisuuksia usemmankin testivideon avulla, mutta harvoin on verrattu vieläkin vähän käytettyä DirectX 10 -renderöintiä uusiin ominaisuuksiin. Nyt niin tapahtui, sillä informatiivinen video esittelee samaa kohtausta kummallakin rajapinnalla renderöitynä.

 

Näyttäähän se DirectX 11 ihan kivalta, mutta oikeasti: minulla on ollut DirectX 10 -näytönohjain GeForce 8800:n julkaisusta asti ja sillä pelaamani DirectX 10 -pelit voi laskea yhden käden sormilla. Muulloin tukea ei joko ole ollut tai sen aiheuttama suorituskyvyn menetys on ollut liian suuri. Näinköhän DirectX 11:lle löytyy oikeasti tukea? Mene ja tiedä, mutta löytyisi nyt ensin jostain niitä näytönohjaimia, nimimerkillä 5800-sarjan näyttis tilauksessa kaksi kuukautta.

Lisää aiheesta

Dirt 2 -pelin DirectX 11 -efektit esittelyssä

AMD julkaisi kaksi DirectX 11 -demoa

Katsaus DirectX 10.1- ja DirectX 11-rajapintoihin

NVIDIA: DirectX 11 ei ole syy ostaa uutta näytönohjainta

ATI Radeon HD 5870 (Cypress)

ATI Radeon HD 5850

Lue myös

Arvostelu: Need for Speed: Shift (PSP)

Wiin myynti kasvaa kasvamistaan

Ceville saapuu viehättämään iPhone-seikkailijoita