UUSIMMAT

Mobiiliarvio: Castlevania: Symphony of the Night -klassikkoa kelpaa pelata hyvin myös puhelimella

14.03.2020 20:27 | Joonas Koivisto

Symphony of the Night on Castlevania-sarjan kenties tunnetuin peli. Tutummin SOTN, joka julkaistiin alunperin PlayStationille, onkin saatavilla jo useilla muilla alustoilla. Julkaisu Androidille ja iOS:lle oli siis vain ajan kysymys.

Castlevania: Symphony of the Nightin mobiiliversio on toteutettu pitkälti alkuperäistä versiota mukaillen, eikä esimerkiksi graafista ilmettä ole muutettu sen kummemmin.

Kontrollit on toteutettu hyvin perinteiseen tapaan näytöllä näkyvinä näppäiminä. Allekirjoittaneen ruudulla kontrollit olivat sopivaa kokoa, mutta painikkeiden koon säätömahdollisuus olisi ollut hyvä sisällyttää asetuksiin. Kontrollit toimivat todella hyvin eikä suorituminen pelissä jäänyt niistä kiinni.

Toiminta on sulavaa ja pelin perinteinen pikseligrafiikka sopii varsin hyvin älypuhelimen ruudulle. Tabletilla kokemus tosin ei ole aivan yhtä miellyttävä.

Sisällöltään tarjolla on sama Symphony of the Night kuin aina ennenkin. Kyseessä on yksi ”metroidvainia”-pelien klassikoista. Tapahtumapaikkana on Transylvania, ja sarjalle tuttuun tapaan karttaa edetään pikkuhiljaa, kun uudet kyvyt avaavat uusia reittejä Alucardille linnan syövereistä.

Kolmen euron hinta on Castlevanian mobiiliversiolle oikein sopiva, kun mainokset eivät häiritse eikä lisäostoja tarvitse stressata.