UUSIMMAT

Mobiiliarvio: Muiden auraamia latuja hiihtävä Warface: Global Operations ei anna mitään syytä hylätä Call of Duty: Mobilea

17.01.2020 20:26 | Joonas Koivisto

Kannattaa vaan jatkaa Call of Duty: Mobilen parissa

My Gamesin julkaisema Warface: Global Operations on tiimipohjainen ensimmäisen persoonan räiskintä älypuhelimille. Pelin lataaminen ja pelaaminen on maksutonta Androidilla ja iOS:llä, mutta suurin osa sisällöstä on maksumuurien tai Battle Pass -tyyppisen tilauksen takana.

Warface tuo heti mieleen Call of Duty: Mobilen ja sitä edeltäneet vastaavanlaiset pelit. Siinä missä viime vuoden lopulla ilmestynyt COD on genrensä parhaita, ellei paras peli mobiilialustoilla, on Warface aikamoinen märän ruudin tussahdus.

Warface: Global Operations ei koeta tehdä mitään eri tavalla muihin verrattuna. Hahmoa ohjataan näytön vasemmalla puoliskolla ja oikea puolisko siirtelee tähtäintä. Aseita on kerrallaan kannossa kolme ja lisäksi voi viskoa kranaatteja.

Pelattavuus Warfacessa on ihan vaan okei. Tähtäämistä avustetaan roimasti ja liikkuminen on hieman kankeaa, mikä on tietty genrelle ominaista. Napit ovat pelinäkymässä tarpeeksi suuret eikä vahinkopainalluksia onneksi tule.

Pelitiloista tuli testauksen aikana vastaan lippujen valtaukseen perustuva Control ja perinteinen Team Deathmatch. Tekijöiden puheesta voi rivien välistä päätellä, että pelitiloja on tulossa peliin myöhemmin lisää. Karttoja on pelattavissa viisi, ja ne ovat kaikki FPS-räiskinnöistä tuttuja ja geneerisiä virityksiä.

Warface: Global Operations ei tuo mitään uutta kännykällä pelattavien FPS-pelien tarjontaan. Lisäksi vain kaksi pelitilaa ja viisi karttaa eivät toistaiseksi tee pelistä kovin houkuttavaa vaihtoehtoa, vaan katseet kääntyvät helposti markkinoiden jättiläisten kuten Modern Combatin ja Call of Dutyn suuntaan.