Uusimmat

Mobiilipelaajat eivät kylvä rahaa ihan joka suuntaan

23.08.2015 10:00 Juho Anttila

Viime vuosina täysin käsiin räjähtänyt mobiilipelimarkkina on melkoinen rahasampo. Suosituimmat pelit tienaavat satoja miljoonia dollareita. Huippu on kuitenkin kapea eikä peliä ole helppo saada tuottamaan. Mobiilipelaajat tuntuvat olevan nimittäin erittäin valikoivia sen suhteen, mihin rahansa sijoittavat. Analyysitalo NPD Group tutki pelaajien käytöstä Yhdysvalloissa viime joulukuun ja toukokuun välillä.

Analyysin mukaan keskimääräinen mobiilipelaaja sijoitti rahaa vain 1,6 peliin. Rahaa käytettiin puolestaan keskimäärin 33,55 dollaria pelaajaa kohden. Tämä on tulkittavissa niin, että iso osa mobiilimarkkinoiden tuotoista tehdään niin sanotuilla valailla, pelaajilla, jotka syytävät isoja rahasummia johonkin yksittäiseen peliin. Pelaajakunta näyttää jakaantuvan massaan, joka kokeilee peliä mutta käyttää rahaa vain vähän tai ei lainkaan ja niihin, jotka panostavat peliin kunnolla. Haaste on seuloa jälkimmäinen ryhmä esille pelaajamassasta.

Kymmenen eniten rahaa tuottaneen pelin lista alleviivaa myös sitä faktaa, että todellisten menestyjien määrä on suhteellisen pieni. Clash of Clans hallitsi tuottoja 9,5 prosentin osuudella. Perässä seuraa Game of War – Fire Age 8,3 prosentin osuudella ja kolmossija menee Candy Crush Sagalle, mutta tämän jälkeen osuudet putoavatkin jo yhden ja kahden prosentin väliin. Kymmenentenä listalla löytyvä SimCity Buildit tienasikin enää 1,3 prosentin osuuden markkinoiden tuotoista.

NPD:n analyytikko Liam Callahan on yllättynyt siitä, kuinka nopeasti mobiilipelimarkkina on muuttunut konsolipelimarkkinoiden kaltaiseksi. Konsolipuolella tietyt avainbrändit tienaavat vuosittain merkittävän osuuden markkinoiden kokonaistuotoista ja mobiilipuolella sama kuvio toistuu jo nyt.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Supercell taitaa olla maailman arvokkain mobiilipelifiirma

Candy Crush Saga -kehittäjä Kingin tulos heikkeni

Candy Crush Saga tuottaa entistä vähemmän rahaa