Mobiilipelien kehittäminen on pian lähes yhtä kallista kuin konsolipelienkin

22.03.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Fates Forever –pelin kehittäneen Hammer & Chisel –studion perustaja Jason Citron keskusteli taannoisessa pelikehittäjien GDC-tapahtumassa mobiilimarkkinoiden murroksesta. Citronin mukaan mobiililaitteille kehitettävien pelien julkaiseminen on tänään jo yllättävän vaikeaa, ja pelien kehityskustannukset kasvavat hurjaa vauhtia.

Citron firmoineen päätti panostaa kolme vuotta sitten hyvässä kasvussa oleviin iPad- ja tablet-markkinoihin. Riski kannatti, mutta tänään herra ei ole lainkaan varma tekisikö hän samoin.

”Tablet-pelien markkinat ovat tietyssä mielessä romahtaneet. Tai ainakin niiden kasvu on tyrehtynyt. Ja juuri meidän kaltaisillemme start-up-yritykseille vahvasti kasvavat markkinat ovat todella tärkeitä.”

Tableteilla ja älypuhelimilla pelattavien mobiilipelien markkinat ovat tänään hurjan kehittäjäruuhkan alla. Uusia pelejä ja mobiilikehittäjiä tulee melkein nopeammin kuin uusia pelaajia. Loppujen lopuksi kaikille jää koko ajan pienempi siivu kakusta, joten uusien asiakkaiden houkuttelu ja sitouttaminen on jatkuvasti vaikeampaa.

Riittävän laadukkaiden ja erottuvien pelien kehittäminen muuttuukin Citronin mukaan koko ajan kalliimmaksi, nousten jopa konsolipelien budjettien tasolle. Konsolipelien kustannustasolle tosin tuskin noustaan ikinä, mutta tämä johtuu vain siitä, että niidenkin tekeminen on koko ajan kalliimpaa.

Lue juttu: Mobile budgets will go console crazy

Lisää aiheesta

Fates Forever (iPad) 

Ei ole mikään suunnaton yllätys, että hiirille ja näppäimistöille suunnitellut, nopeatempoiset ja tiukkoja reaktioita vaativat pelit eivät helposti käänny pienille kosketusruuduille. Tarvitaan osaamista ja rohkeutta yrittää uusia juttuja. En ole aivan sataprosenttisen varma siitä, onnistuuko Fates Forever täysin löytämään sitä maagista kaavaa, mutta ainakin se pääsee lähelle.