Uusimmat

Mobiilipelifirma imee Battlefieldien tekijöitä

04.01.2012 13:40 Jukka O. Kauppinen

Isojen videopelien tekeminen on luultavasti useimpien pelejä huvikseen ja ammatikseen näpertävien kaverien haave, vaikka miten toitottaisikin olevansa iloinen kun saa tehdä Bejeweled-klooneja iPadille. Mutta virta kulkee kumpaankin suuntaan. Kun tekee aikansa tarpeeksi isoja ja massiivisia miljoonahittejä, voivat myös pikkupelit kiinnostaa.

ngmoco-mobiilipelitalo onkin osoittautunut houkuttavaksi vaihtoehdoksi Pohjoismaiden suurimman pelitalon kehittäjille, sillä DICE-studiolta on siirtynyt raskaan sarjan iskuryhmä pikkupelien ääreen. Torbjørn Lædre (Battlefield 3, Far Cry 2), Wille Wintertidh (Medal of Honor, Mirror’s Edge, GRAW) ja Malte Hildigsson (Battlefield 3, Bulletstorm, Mirror’s Edge) ovat DICEn pitkän linjan koodereita ja graafikoita, joille maistuu jatkossa pelialan kevyempi ja nopeatempoisempi puuhastelu.

Onkin kiintoisaa seurata miten pelibisnes tuntuu koko ajan suuntaavan enemmän kevyisiin pelituotantoihin, kun IOS ja Android ovat korvanneet täysin sekavaksi pirstaloituneet kännykkäpelimarkkinat.

Lähde: GamesIndustry

Lue myös

Bethesda ja Interplay pääsivät sopuun Fallout MMO:sta?

Domen pelitoimituksen vuoden pelit: osa 2

Space Quest II sai ilmaisen uusintaversion

Äänestä: Valitse vuoden 2011 parhaat pelit

Muropaketin uusimmat