Mojang kylpee rahassa

09.08.2012 09:45 | Juho Anttila

Mojang

Se ei liene kenellekään enää yllätys, että Minecraftilla riittää vientiä. Peliä kehittävälle Mojangille palikkapelin jatkuva menestys on herkkua. Yritys tuotti viime vuonna voittoa 7,2 miljoonaa euroa ja tänä vuonna summan odotetaan kaksinkertaistuvan.

Kaikki tulosnousu ei tällä kertaa ole kuitenkaan peräisin pelimyynnin kasvusta. Aiemmin Mojang joutui tilittämään merkittävän osan tuotoistaan perustajansa, Markus ’Notch’ Perssonin omalle Notch Development -nimeä kantavalle yritykselle. Nykyään Minecraftin kehitysvastuu kuuluu virallisesti Mojangille, joten voitotkin jäävät firmaan. Notch ei toki joudu jäämään nuolemaan näppejään, sillä mies on yhä yksi Mojangin suurimmista omistajista.

Yrityksen tulevaisuus näyttää myös valoisalta. Minecraftin suosio ei näytä hiipumisen merkkejä, vaan peliä myydään yhä yhtä paljon kuin ennen sen virallista julkaisua. Xbox 360 -versiota ladataan noin 17 000 kertaa päivässä puhumattakaan älypuhelinversioista. Yrityksellä on työn alla myös useita uusia pelejä, kuten esimerkiksi avaruuspeli 0x10c ja Bethesdan lakimiehet närkästyttänyt Scrolls.

Lähde: MCV Nordic

Lisää aiheesta

Minecraftin Xbox-versio myynyt jo yli 3 miljoonaa

Minecraft-Mojangin seuraava peli kohta alphassa

Minecraft lähestyy kymmentä miljoonaa

Lue myös

Combat Command: The Matrix Edition (PC)

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis

PC-pelikehittäjät: ”Windows 8 on katastrofi”

Itsenäinen DayZ varmistui

Muropaketin uusimmat