Molydeux-pelijamit päättyivät, pelaa toki tuloksia

02.04.2012 10:00 | Miikka Lehtonen

Viikonloppuna eri puolilla maailmaa järjestettiin ”What would Peter Molydeux” -pelijamit, joissa suuri määrä jammaajia kehitti 48 tunnissa humoristisiin ideoihin perustuvia pikkupelejä. Jamit ovat nyt päättyneet ja niiden tuloksena syntyneet yli 200 peliä ovat kaikkien pelattavissa. Tutustu siis toki itsekin.

”What would Peter Molydeux” kuulostaa ideana aika hämärältä ja sitähän se onkin. Kaikki juontaa juurens ajan hämäriin, jolloin joku pystytti Peter Molydeux -tilin Twitteriin. Kuten nimestäkin saattaa päätellä, tili parodioi pelilegenda Peter Molyneuxin korkealentoisia peli-ideoita ja on tarjonnut vuosien varrella erilaisia kuningasideoita, kuten vaikka pelin, jossa pelataan sotaan lähteneen amerikkalaissotilaan kotiin jääneinä kenkinä ja koetaan hänen perheensä tuska.

Muutamaa viikkoa sitten Double Finellä koodaileva Anna Kipnis ja Giant Bombin pelitoimittaja Patrick Klepek keksivät vielä korkealentoisemman idean: mitä jos näistä ideoista tehtäisiin pelejä? Seurasi parin viikon hirvittävä organisointi ja sähellys, jonka tuloksena yli 30 paikkakunnalla pitkin maailmaa — myös Helsingissä ja Turussa — tehtiin 48 tunnin putkessa Molydeux-twiitteihin perustuvia pelejä.

Jamit päättyivät eilisiltana ja tulokset ovat nyt tapahtuman sivuilla kaikkien ladattavissa. Ja latailu myös kannattaa, sillä tuloksena oli todella hauskoja ja oivaltavia pelejä. Miten olisi vaikka peli, jossa karhu tutkii kummitusten täyttämää ketoa, jossa viholliset voi nähdä vain likaisten peilien kautta? Tai autoilupeli, jossa on kaksi nopeutta, 0 kilometriä tunnissa ja 10 000 kilometriä tunnissa. Ajoitko juuri vauvan yli? Mistä sen tietää? Mitä se saa sinut tuntemaan?

Näin siis tällä kertaa. San Franciscon jamit kuvattiin myös kokonaisuudessaan webbikameran avulla, joten halukkaat voivat katsella pelikehitystä keskiviikolle saakka, tai sitten vaikka vain sen viimeisimmän videon, jossa paikalliset devaajat esittelevät omia pelejään.

Lataa pelit

Katso videota

Molydeux-tili

Lue myös

Jos lohikäärme ja lentokone tappelisivat, kumpi voittaisi?

Osallistu Ghost Recon Onlinen betaan

Witcher 2 Enhanced Edition -haastattelussa pelisuunnittelija Marek Ziemak

Voita Ridge Racer Unbounded