Uusimmat

Molyneux jätti Microsoftin Twitter-parodian vuoksi

10.07.2012 11:40 Jukka O. Kauppinen

Hiljattain Microsoftin taakseen jättänyt pelilegenda Peter Molyneux on tunnettu taipumuksestaan sangen korkealentoiseen ideointiin. Mitä niistä peleihin saakka sitten on realisoitunut, no, sanotaan vaikka, että aina ei olla liidetty aivan yhtä korkealla.

Molyneux paljasti hiljattain yhden tavallista yllättävämmän syyn megafirma Microsoftin jättämiselle. Uuteen uravalintaan löytyi inspiraatiota nimittäin miehen ylilyöviä ideoita parodioivasta Peter Molydeux -nimellä kulkevasta Twitter-tilistä.

Loukkaantuiko Peter sitten sinällään hyväntahtoisen pilkan kohteeksi joutumisesta? Päinvastoin. Peter Molyneux kertoo fanittavansa Molydeuxia ankarasti. Miehen omia sanoja vapaasti lainaten:

”Se kaveri voi tehdä kaikkia näitä juttuja. Hän voi leikitellä ideoilla vapaasti. Sellaista ei voi tehdä Microsoftin kokoisen korporaation PR-koneiston silmien alla. Minun mielestäni Molydeux on fantastinen ja toivon että jotkut näistä ideoista toteutuvat oikeasti.”

 Aito ja alkuperäinen Peter Molyneux jatkaakin omaa pelisuunnittelijan uraansa perustamansa 22 Cans -studion leivissä. Ilman suuryrityksen markkinaosaston painostusta ideat saavat lentää entistä vapaammin. Tosin sellaiset asiat kuin todellisuus ja realiteetit rajoittavat vielä villeimpiä visioita, mutta ehkäpä Molyneux löytää vielä tavan kiertää nämäkin pikkuesteet.

Lähde: Eurogamer, Molydeux one of the reasons Molyneux left Microsoft

Lisää aiheesta

Peter Molyneux avoimessa ja rehellisessä haastattelussa

Molyneux: halusin ottaa riskejä, tehdä jotain jännittävää

Twitter bannasi Peter Molyneux -parodioitsijan 

Lue myös

Arvostelupäivitys: Dragon’s Dogma ja Ghost Recon Future Soldier

Domen arvosteluviikko 27/2012: Inversion, FIFA Street, Lego Batman 2, SBK Generations, The Walking Dead 2, The Secret World, Might & Magic…

Jättimenestys DayZ saattaa muuttua itsenäiseksi ilmaispeliksi

Onko tässä Steamin kesäalen pelivalikoima?