Monet tilaajat jättävät nyt Xbox Game Passin täysin ilmeisestä syystä

24.05.2022 12:30 Muropaketin toimitus

Sosiaalisessa mediassa on nähty runsaasti valituksia Xbox Game Pass -palvelusta, mutta vielä ei tiedetä kuinka suuri joukkopako on käsillä.

Kotaku raportoi, että Xbox Game Pass on viime päivinä trendannut sosiaalisessa mediassa, eikä kovin yllättävästä syystä. Monet käyttäjät ovat ilmoittaneet, että he irtisanovat tilauksensa – ainakin toistaiseksi. Joukossa on myös esimerkiksi pelitoimittajia.

Syy on yksinkertaisesti se, että palveluun on saapunut  yhä vähemmän suuremman luokan pelejä. Uusista AAA-peleistä on siis pulaa, ja tulevat kuukaudet näyttävät nyt entistä huonommilta, kun myös Bethesdan odotetut pelit lykättiin ensi vuodelle.

”Irtisanoudun Xbox Game Passista ensimmäistä kertaa ikinä”, twiittasi esimerkiksi Washington Postin pelitoimittaja Gene Park. ”Täytyy myöntää, että ei sille ole paljon käyttöä. Palaan myöhemmin, mutta juuri nyt siinä ei ole mitään pointtia.”

Vaikka Xbox Game Pass saatiin trendaamaan, ei ole vielä tiedossa kuinka suuri joukko palvelusta on nyt lähdössä. Voi olla, että kyse on pikemminkin äänekkäästä vähemmistöstä, eikä ilmiöllä ole lopulta suurtakaan vaikutusta pelipalvelun tilaajamäärään. Joka tapauksessa näyttää siltä, että monet pelaajat vastustavat Xbox Game Passin entistä heikompaa tarjontaa.