UUSIMMAT

Monster Hunter Online muuttaa pelilegendan PC-MMO:ksi

18.04.2013 16:00 | Miikka Lehtonen

Monster Hunter on Japanissa aina ollut valtava juttu, mutta koska PC:t eivät ole, se on enimmäkseen viihtynyt konsoleilla. Tämä siitäkin huolimatta, että PC-henkinen MMO olisi ehkä se paras Monster Hunter -idea ikinä. Kohta se teoria testataan, sillä nyt sellainen on tulossa.

Kuumia uutisia kaukoidästä: kiinalainen MMO-paja Tencent ja Capcom ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tuloksena on Monster Hunter Online, MMO-henkinen PC-versio klassisesta hirviöjahdista. CryEngine 3 -pelimoottorin päälle rakennettu versio näyttää ainakin sangen komealta, kuten oheinen traileri todistaa.

 

Kyseessä ei ole mikään vasurilla väännetty halpiskopio, vaan nimenomaan Capcomin ja Tencentin välinen yhteistyö. Ensimmäiset käännetyt kommentit kertovat, että Capcom aikoo osallistua projektiin aktiivisesti ja miksipä ei osallistuisi, onhan Monster Hunter yksi sen tuottoisimmista pelisarjoista.

Betatesti pyörähtää käyntiin kuluvan vuoden kesäkuussa, joten kiinnostuneiden kannattaa pitää silmänsä auki. Jos hirviöjahti sitä ennen iskee, pelisarjan tuoreimmat osat julkaistiin juuri Wii U:lle ja 3DS:lle. Ainakin Wii U -versiota vääntävän Juhon tiheät ”jospa menisi taas pelaamaan Monster Hunteria” -kommentit kielivät siitä, että jotain siinäkin on tehty oikein.

Ja loppuun foorumeilta vähän juttuja, joita ei trailerissan näy, mutta kuulemma mainittiin julkistuksen yhteydessä.

  • The game world will be affected by weather, time and environments
  • Hunter’s weapon can leave scars on monsters, not only preinstall body parts break.
  • There are active skills in game, will not be used frequently but will play a important role in fight. Hunters can excute team combo skills.
  • New world (”unknown continent”) with villages and cities
  • Beta test in 2013.6

Lähde: NeoGAF