UUSIMMAT

Monument Valley tuotti piratismista huolimatta huimasti

18.01.2015 20:00 | Juho Anttila

Monument Valley

Brittiläisen UsTwo Gamesin älypeli Monument Valley oli yksi viime vuoden parhaista ja kehutuimmista mobiilipeleistä. Loppuvuodesta peli päätyi otsikoihin kuitenkin ihan muista syistä. Ensin pelaajat sabotoivat pelin verkkoarvioita petyttyään teoksen Forgotten Shores -lisärin maksullisuuteen. Tämän jälkeen ihmeteltiin Monument Valleyn sangen surullisia piratismilukemia.

Tilastojen mukaan vain noin 40% peliä iOS-laitteilla pelanneista maksoi pelistä. Android-alustalla vastaava luku oli vain 5%. UsTwo Games itse suhtautui piratismiin kuitenkin fatalistisen rauhallisesti. Firman mukaan asia oli tiedossa jo etukäteen, eikä sille kuitenkaan olisi voinut mitään, joten tekijät päättivät suhtautua koko asiaan ilmaisena mainontana.

Mainonta on myös toiminut erinomaisen hyvin, sillä Monument Valley tuotti viime vuonna kokionaiset 5,8 miljoonaa dollaria. Kun otetaan huomioon, että pelin ja sen lisärin kehittäminen maksoi yhteensä 1,4 miljoonaa dollaria, voidaan Monument Valley julistaa arvostelumenestyksen lisäksi myös taloudelliseksi onnistumiseksi. Hieno juttu, että laatupeleillä voi yhä pärjätä.

Lähde: Develop-online

Lisää aiheesta

Mobiilipiratismin luvut ovat karmeaa katsottavaa, varsinkin Androidilla

Pelaajat kostivat laatupelin lisärin maksullisuuden tylyillä verkkoarvioilla

The Talos Principle lukitsi piraatit hissiin